Dalto/BNApp.nl A2 kampioen!

Duidelijke winst, kampioen én promotie! Klasse!

Zaterdag 12 maart 2016

Een directe confrontatie om promotie. Mooier kun je het niet krijgen als speler. De spanning was bij een aantal spelers af te lezen van de gezichten. Een aantal vond het nu eigenlijk pas echt interessant worden.

Het zou gedurende de wedstrijd druk worden in Hoenderdaal. Na een gepromoveerde A1 en A3 stond er hoe dan ook iets bijzonders te gebeuren bij promotie. De A-junioren van Dalto zijn weer op weg naar de landelijke top. Afgelopen zaterdag liet Dalto zien daar als club weer klaar voor te zijn.

De wedstrijd moest even op gang komen en we kwamen 0-1 achter. Van streek raakten we niet. Manoek, pas kort geleden definitief toegevoegd aan de ploeg, maakte de eerste voor Dalto, 1-1.

Tijd om afstand te nemen. Vandaag was het aan de A2 om te laten zien dat onze ambitie, de overgangsklasse, terecht is. De verloren wedstrijd uit bij Synergo niet meer was dan een foutje en een samenloop van omstandigheden. Via Jim maakten we 2-1. Fabienne en Linde zorgden voor 4-1.

Synergo schrok wakker. Misschien lieten we ons iets te veel overweldigen door alles wat er gebeurde in Hoenderdaal. Het liep vol, zat niet mee en we vielen te kort aan. Langzaam kwam Synergo terug. 5-5 7-7. Daarna pakten zij het initiatief over, vlak voor rust.

7-8. Even adempauze. Alle meningen er uit. Orde op zaken. Koppen weer dezelfde kant op. Wij zijn de beste. Wij worden kampioen.

8-8, Conner; 9-8, Manoek; 10-8 via een stip genomen door Mart. Het initiatief was weer aan onze kant. Rustig uitbouwen. Geduld bewaren. 10-9.

Arie werd na tien minuten gebracht voor Jim. De keuze voor creativiteit en goals van Jim op die plek had tot dan toe goed uitgepakt. Ook voor de dames. Arie bracht de rust en duidelijkheid die het vak op dat moment nodig had.

Nog een keer kwam Synergo terug, 13-12. In deze periode had Mart het moeilijk. Zoals we verwacht en besproken hadden kwam er een moment dat ze hem zouden willen uitschakelen. Na een aantal omzettingen in tactiek lukte het niet om er door te komen en kwam Mika op zijn plek.

Stip! Mart was er net uit. Marc moest daarom zijn verantwoordelijkheid nemen als beoogd korfbalpensionaris en een een stip nemen. Zal je net zien… Goal, 14-12. Niks aan de hand.

Nina schoot van dichtbij de 15-12 binnen. De definitieve nekslag kwam toen Marc vanuit de rebound zijn lichaam goed gebruikte, vrij bleef en kon afronden. 16-13.

Snel daarna was het Mika die voor zijn tegenstander niet te volgen was op de eerste meters. 17-13. De bank uitzinnig. Voor de tweede keer werd er een speler het veld uit gesommeerd door de scheidsrechter.

Het werd 18-14 via een korte kans van Fabienne. Zei mocht afscheid nemen met een publiekswissel. Succes met school, werk en je beslissing. We hopen je te blijven zien bij Dalto. Hopelijk snel weer in het geel.

19-14, weer een stip genomen door Marc. Eindstand. Promotie een feit.

D-side voor een dag, Ouders, publiek, zangkoren en reserves bedankt. Goed om te zien dat er zoveel mogelijkheden zijn binnen de A- en B-jeugd op dit niveau!

Synergo, bedankt voor de spanning in het seizoen.

Steven

Kampioensfoto Dalto A2Foto: ouders Dalto/BNApp.nl A2

Gefeliciteerd namens Dalto!