Dalto/BNApp.nl A3 kampioen!

Door de overwinning op OVVO A2 (17-11) werd de A3 gisteren kampioen.

Dalto A3 kampioen!

Halverwege het zaalseizoen ging de A3 aan kop in haar poule, door vlak voor de kerst concurrent OVVO A2 met duidelijke cijfers te verslaan: 10-20! Gedurende de tweede helft van het seizoen heeft de A3 haar koppositie niet meer afgestaan.

De tweede zaalhelft begon met de belangrijke wedstrijd tegen de nummer 3, Victum A2. Een moeizame wedstrijd werd, zonder dat Victum echt gevaarlijk werd, gewonnen met 12-8.

De week daarop stond ons de lastige uitwedstrijd in de Bilt te wachten. Nova A1 wist in de eerste helft een voorsprong te pakken, die ze tot lang in de tweede helft vast zouden houden. In een hectische slotfase wist de A3 zich echter terug te knokken in de wedstrijd en werd er uiteindelijk een heel belangrijk punt uit het vuur gesleept: 14-14.

In de weken daarop volgden de wedstrijden tegen Telstar en Koveni die beide overtuigend gewonnen werden: 12-22 en 20-11. In deze weken liet concurrent OVVO punten liggen door tweemaal gelijk te spelen, maar ontwikkelde tevens Fiducia en Victum zich tot titelkandidaten door geen misstappen te maken.

Op 13 februari stond de belangrijke wedstrijd tegen Fiducia A1 op het programma. Kort na rust wist Fiducia een 4-8 achterstand om te buigen in een 10-10 gelijke stand. De A3 wist echter op tijd haar rug te rechten en won deze belangrijke wedstrijd met 12-16.

Afgelopen zaterdag was het dan zover! De A3 kon een goed seizoen bekronen met het kampioenschap, in eigen huis tegen directe titelconcurrent OVVO A2. De voorbereiding was goed en het vertrouwen dat het zou gaan lukken was er.

De wedstrijd begon goed. Binnen een minuut lag de eerste goal aan de kant van Dalto er al in. OVVO wist de stand echter direct gelijk te trekken en pakte vervolgens een nipte voorsprong, 2-4. Deze stand heeft lange tijd op het scorebord gestaan. Beide ploegen hadden hun zaakjes verdedigend goed op orde en konden aanvallend lastig tot goede kansen komen. Via 3-4 werd het uiteindelijk 3-5, waarna de A3 vlak voor rust de stand toch nog op 5-5 kon brengen. De A3 kwam beter uit de kleedkamer dan OVVO, wat bleek uit de voorsprong die direct na de rust werd gepakt. OVVO kon nog een tijdje meekomen, maar moest na een kwartier een gat van vijf toestaan. Deze voorsprong werd door de A3 niet meer weggegeven: 17-11.

Het kampioenschap is een mooie beloning voor een seizoen waarin de A3 zich als team goed heeft ontwikkeld. Waar het in het begin vaak lastig was om ons eigen spelletje te spelen, lukte dit in de loop van het seizoen steeds beter. Het vertrouwen groeide en de resultaten bleven goed. We hebben niet altijd even goede wedstrijden gespeeld, maar we stonden er toen het er om ging, en dat is knap!

Kampioenschap Dalto A3