Dalto/Hotel Bergse Bossen B2 kampioen!

Dalto B2 verslaat op eigen veld SKF B2

Kampioenswedstrijd Dalto/Bergse Bossen B2

Met vijf punten uit de eerste drie wedstrijden konden we vol vertrouwen uitkijken naar de returns. In aanloop naar de wedstrijd tegen Fiducia werd de B2 echter opgeschrikt door een vervelend incident op de training. Een flinke knieblessure zal Sacha de komende maanden aan de kant houden. De revalidatie is begonnen, de lach is weer terug en met al je enthousiasme weet je het team vanaf de zijlijn goed te motiveren!

Dat weekend gebeurde misschien wel precies dat wat het team nodig had. In een wedstrijd van weinig goals schoot Selma ons een halve minuut voor tijd naar de 6-7 overwinning op Fiducia. Niet je beste wedstrijd spelen maar wel winnen. Dat is lekker!

Afgelopen weekend kon de B2 dit korte veldseizoen bekronen met een kampioenschap. Wederom zou het een wedstrijd van weinig goals worden. Na een prima start pakte onze B2 een 2-0 voorsprong. SKF kwam echter in de eerste helft nog langszij en via een 3-4 achterstand gingen we rusten met een 5-5 gelijke stand.

De gehele tweede helft moest ik volgen via een livescore. Op basis van de scores kan ik zeggen dat de wedstrijd in het begin van de tweede helft gewonnen is. Binnen ruim 10 minuten creëerde de B2 een gat van vier punten, 9-5. Twee goals van SKF konden het verschil niet meer maken. Na een lange radiostilte verscheen de confetti op mijn telefoon: kampioen!

In mijn vorige verslag schreef ik twee doelstellingen op voor de B2: aanvallend meer variatie, verdedigend leren spelen met een opdracht. Gedurende het veldseizoen heb ik zeker vooruitgang gezien. Zijn we er al? Nee, zeker niet. Zijn we op de goede weg? Zeker weten! Dinsdagavond sluiten we de competitie af met de inhaalwedstrijd tegen Victum. Daarna kunnen we ons gaan richten op het zaalseizoen.

Patrick