Dalto/Jumbo Van Veldhuizen A1 aan kop

23 september, stond voor de A1 de wedstrijd tegen Unitas op het programma. Om 15.15 uur vertrokken we naar Harderwijk. De omstandigheden waren niet fantastisch. Het regende, we speelden op groot veld en de teamspirit was ook nog niet echt aanwezig.

Het rustsignaal van de wedstrijd vóór ons werd gegeven en we liepen met zijn allen het veld op om lekker een balletje te schieten. Volgens omstanders zag dit er goed uit dankzij de prachtige sponsorkleding van Jumbo van Veldhuizen. Wij zijn er erg blij mee, bedankt!

De wedstrijd kon beginnen. In de eerste aanval stonden: Thijs G, Twan, Fleur en Manoek. In de verdediging begonnen: Thijs R, Justin, Mirte en Linde.

Unitas opende de wedstrijd, maar wij gaven antwoord door de 1-1 binnen te schieten. Het liep gelijk op en zo kwam het op 9-9. Geen van beide partijen kon de voorsprong pakken en telkens bleef het verschil dus maar één doelpunt. Vlak voor de rust bracht Manoek daar verandering in, zij wist met een mooi schot de stand naar 10-12 te brengen.

Met twee doelpunten verschil gingen we de kleedkamer in. Het foutenpercentage moest echt omlaag. Unitas kreeg veel stippen en vrije ballen mee die ook benut werden. Wij moesten ons koppies omhooghouden en ons aan de afspraken houden die er gemaakt waren voor de wedstrijd.

Meteen opende de A1 met een prachtige doorloopbal van Justin. Het werd 10-13. En niet snel daarna scoorde Dalto alweer. Unitas kon ons scoringstempo niet bijbenen en zag de ene na het andere bal door de korf heen vliegen. Er werd gescoord over alle schijven en wanneer een vak niet zo goed liep, was het even de koppen bij elkaar en praten wat er moest gebeuren. Acht minuten voor tijd werd Lotte ingebracht voor Manoek, die overigens een topwedstrijd speelde en maar liefst vier keer scoorde. Vanaf dit moment ging het spelniveau omlaag. Met de stand op op 11-20 kwam het aanvalsvak niet tot scoren gedurende acht minuten. Gelukkig stond de verdediging sterk, Unitas heeft in de tweede helft namelijk maar één goal gemaakt.

Met een eindstand van 11-20 is de wedstrijd gewonnen, staat de A1 bovenaan in de poule en was het tijd voor het Daltofeest met als thema: ‘Back to your childhood’.

En wat zag iedereen er goed uit. We zagen Mirte als sneeuwwitje, Thijs en Thijs als Spongebob, Lotte als Minimouse, Manoek als Jigglypuff, Linde als Pippi Langkous en als toppunt Justin als Tinkelbel.

Al met al, een mooie wedstrijd met leuke afsluiting op de club.

Namens de A1,
Linde