Achilles A1 – Dalto/Jumbo Van Veldhuizen A1, 22-20

Daar gingen we dan om 9.15 (!!!) op weg naar Den Haag voor onze volgende tegenstander, Achilles. Na goed begin van de maand januari wilden we het dan ook niets liever dan met een overwinning afsluiten. Nadat we eerst het nieuwe stadion van ADO hadden gezien en daarna een halfrondje gelopen hadden om het oude stadion van ADO, waren we binnen in de hal, oké bijna… Eerst nog een half doolhof door om bij het speelveld te komen.

De wedstrijd begon iets anders, omdat de paal aan onze kant niet vast gezet kon worden, daarom waren wij genoodzaakt om in te schieten op een opgezette paal. Toen de wedstrijd, na wat vertraging, dan eindelijk begon was het Achilles dat uit de startblokken schoot, waardoor wij al snel in de achtervolging moesten. Dit deden we dan ook met succes en kwamen enkele keren terug. Echter stond uiteindelijk vier minuten voor de rust de stand van 12-9 op het scorebord, niet zo best dus. Maar na een goede run, gingen we rusten met 12-12, niks aan het handje.

Na de onderbreking gingen we vrolijk verder en maakten we gelijk de 12-13! Alleen bleef het daarbij… Achilles nam het commando over en schoot weer uit de startblokken, en zo keken we al gauw weer tegen een achterstand aan van vier. Na een lange doelpuntendroogte aan onze kant, werden er wat wisselingen gebracht, en uiteindelijk had dit effect, want we scoorden weer. En met een stand van 22-16 en nog een paar minuten te gaan, begon Dalto A1 weer te draaien. Alleen kwam deze machine net te laat op gang, en konden we niet meer dichterbij komen dan 22-20.

Zo hebben we jammer genoeg de maand januari niet een perfecte score weten te behalen! Maar niet te lang getreurd, want aankomende zaterdag mogen we tegen de koploper KZ, laten zien dat dit een incident was, en dat we goed kunnen korfballen.  Daarom hopen we jullie allemaal zaterdag te zien in Hoenderdaal om kwart voor 4, en de A2 speelt een mooie wedstrijd voor ons tegen Oost-Arnhem.

Tot dan!

Kris