Verslag en foto’s Dalto/Jumbo van Veldhuizen A1 – DOS’46 A1

Dalto/Jumbo van Veldhuizen A1 - DOS'46 A1

Mirte maakt de winnende, 27-26!

Na een aantal weken geen competitiewedstrijden meer gespeeld te hebben, was het afgelopen zaterdag weer tijd om de gele shirts aan te trekken. Net als vorig jaar speelden we de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar tegen DOS’46. Van tevoren wisten we dat DOS’46 een erg lastige tegenstander ging worden en dat we zeker niet zomaar van ze konden winnen. Aangezien we de vorige competitiewedstrijd niet erg best gespeeld hebben, was het wel zaak om de touwtjes weer in eigen handen te krijgen. En wat is dan een betere gelegenheid dan spelen tegen de koploper die op bezoek komt in Driebergen.

Na het bespreken van de opstelling en tactieken mocht het eerste fluitsignaal dan eindelijk klinken. In de beginfase vonden we het nog erg lastig om het gat in de korf te vinden, wat resulteerde in een 1-0 stand na vijf minuten. Daarna werd er door beide teams aan de lopende band gescoord, maar niemand wist een gaatje te slaan. Bij rust stond het 13-15 en was het toch DOS’46 dat een kleine voorsprong wist te pakken.

Na rust was het wel belangrijk om bij te blijven, want een verdere voorsprong voor DOS’46 kon weleens fataal worden. Gelukkig waren wij degenen die na rust de score openden en zo bleef het wedstrijdbeeld vrijwel hetzelfde als in de eerste helft. Met nog een kleine tien minuten op de klok leek het even of DOS’46 aan het langste eind ging trekken toen ze de 21-24 maakten. Met een paar doorloopballen en een stip kwamen we echter weer terug tot 25-25, waarna het billenknijpen echt kon beginnen. DOS’46 pakte met nog vier minuten speeltijd toch weer de voorsprong met een afstandsschot. Helaas voor hen konden ze hier niet lang van genieten. Een minuut later stond het alweer gelijk, en weer een minuut later stonden wij weer aan de goede kant van de score; 27-26. Met nog twee minuten te gaan was het een kwestie van de tijd uitspelen. DOS’46 kreeg nog een aantal goeie kansen, maar verzuimde gelukkig om hieruit te scoren.

We hebben in deze wedstrijd laten zien dat de wedstrijd tegen DVO een foutje was en dat we weer mee kunnen dingen om een plek in de bovenste regionen van de competitie.

Volgende week staat Oranje Wit ons op te wachten in Dordrecht en zullen wij er alles aan doen om twee punten mee terug te nemen. De week erna hoop ik iedereen weer in Hoenderdaal te zien om 16:05 uur als wij tegen Unitas spelen!

Thijs (G)

Oja, reserves bedankt voor het warm houden van de bank! 😉