Dalto/Jumbo van Veldhuizen A1 – TOP/Solar Compleet A1

Dalto/Jumbo van Veldhuizen A1 - TOP A1

Joël in het zonnetje na de wedstrijd.

Aanval: Thijs R, Thijs G, Fleur, Linde;
Verdediging: Kris, Twan, Manoek, Mirte.

Superleuk was het, dat Joël, na lange afwezigheid, weer op de bank zat. Niet als reserve, maar wel als supporter en dat leverde een goed resultaat op!

Een nerveuze A1 stond er afgelopen zaterdag op het veld. Een belangrijke wedstrijd stond op het programma, want als er van TOP werd gewonnen, kwam Dalto van de zesde plek af. Het werd weer tijd om bovenin de poule mee te draaien.

Moeizaam begon de wedstrijd. Pas in de zesde minuut opende Thijs R met een afstandsschot en gooide daarna ook een vrije bal door de korf. Maar TOP gaf antwoord en zo stond het 2-2. Beide ploegen kwamen moeilijk tot scoren en het ging gelijk op. Zo werd het 3-2, 4-2, 4-3, 4-4.

Dalto scoorde via de heren en TOP moest het hebben van de snelle en behendige dames. Na 25 minuten gespeeld te hebben, werd Thijs G van vak gewisseld en dus kwam Justin in het vak van Thijs R en werd Thijs G weer ingezet voor Twan. Dit pakte goed uit, want Justin maakte zich meteen nuttig door vlak voor rust een stip te versieren en zo de stand op 8-7 te brengen.

Na rust kwam Dalto pas echt los. De dames van TOP werden strak verdedigd en alle doorloopballen werden eruit gehouden. Er werd gezocht naar de spelers met de ‘gouden handjes’ en iedereen speelde op zijn eigen manier voor het team. Er werden belangrijke goals gemaakt door Manoek, Thijs G en Justin. Zij brachten de stand op 11-10. TOP kwam lastig onder de druk uit en scoorde daardoor weinig. Hierdoor werd er eindelijk een gat geslagen door de A1. Zo werd het 16-10, gescoord door Justin, Thijs G en Fleur.

Eindstand 16-11. De wedstrijd was gewonnen en nu was er blijdschap van de gezichten van de spelers af te lezen. De A1 staat weer in de top 3 en mag aankomende zaterdag de strijd aangaan met de ongeslagen nummer 1, DOS ’46.

Na afloop van de wedstrijd werd Joël nog ‘bedolven’ onder de chocoladerepen, allemaal met een tekst. Op volgorde gelegd, was te lezen: “We missen jouw humor en vrolijkheid. Kom maar gauw terug.”

Namens de A1,
Linde