Dalto/Jumbo Van Veldhuizen A1 verliest van koploper KZ

20200208 Dalto/Jumbo van Veldhuizen A1 - KZ A1

Dalto/Jumbo van Veldhuizen A1 – KZ/Thermo4U A1

Deze week stond het sterke KZ uit Koog-Zaandijk op het programma en we wisten dat dit een zware pot zou gaan worden tegen de nummer 1 van de poule. We startten met Twan in de basis, in plaats van de geblesseerde Justin. Het begin was geweldig, binnen zes minuten hadden we een 7-1 voorsprong.  Mooie doelpunten van Kjell, Twan, Kris, Fleur, Twan, Kris 2x. De beste start van het seizoen en dat tegen de nr.1!!  De fanatieke A2-ers bleven juichen, de volgende keer zorgen we voor een microfoon zodat u kunt meegenieten. 😊

Een overdonderd KZ moest gaan schakelen. Daarna kwam er een periode dat wij niet scoorden en hierdoor kwam KZ in de wedstrijd. Zij kwamen terug tot 8-6 door heel sterk te verdedigen, maar ook heel fysiek te gaan spelen. Toen was het onze beurt om te schakelen! Door mooie doelpunten van de heren werd het 10-8. Daarna was het weer KZ dat ging scoren en uitliep naar 10-14. Vlak voor rust konden wij nog iets terugdoen waardoor we met 11-15 de rust ingingen.

Na de rust gingen we weer strijdvaardig van start. Maar KZ dacht er net zo over en kreeg gelijk twee stippen mee, 11-17. Wel hadden we gelijk een antwoord met een gave doorloopbal van Twan 12-17.  Ondanks dat we strijdlustig waren liep het nog niet helemaal zoals bedacht. Carel zorgde met een schot achter de korf voor aansluiting 13-18. De verdediging was goed bezig en hield het dicht. En kon Kris het verschil kleiner maken tot 14-18. KZ scoorde maar Ellen had direct antwoord 15-19. Het lukte ons niet om het verschil in doelpunten kleiner te maken en KZ liep uit naar 16-22. Twan, die lekker bezig was deze wedstrijd, scoorde en zo lukte het ons door goed korfbal en betere afronding terug te komen tot 20-24. Daarna was het KZ weer, 20-27, met nog acht minuten te gaan. Door onder anderen een mooie vrije bal van Carel werd het 24-28. Het kon nog…. maar KZ liep verder uit en uiteindelijk was de eindstand 25-33. Een mooie wedstrijd waarin we hard hebben gewerkt en goed spel hebben laten zien… deze week aan de slag met afronding en dan op naar zaterdag! De volgende topwedstrijd tegen PKC A1 om 16.20 uur. Voor ons speelt de A2 tegen DVO A2 om 14.40 uur dus kom ons allemaal aanmoedigen.

Score:
Kjell 6, Kris 6, Twan 5, Carel 4, Ellen 3, Fleur 1

Fleur