Dalto/Jumbo Van Veldhuizen A1 – China U19

20181230 Dalto/Jumbo Van Veldhuizen A1 - China U19, Challenge
Klik voor vergroting. Foto: Cees Anbeek

Dalto/Jumbo Van Veldhuizen U19 – China U19

De winterstop is bijna voorbij, en gelukkig voor ons als trainer gaat er deze week weer ‘gewoon’ getraind worden door onze A-selectie. De afgelopen weken werden door de spelers op verschillende wijze ingevuld. De één ging op een welverdiende ski/snowboard vakantie, de ander bracht zijn tijd grotendeels door op zijn zolderkamer met een PS4 controller in zijn handen en van de rest weet ik het eigenlijk niet zo goed… Korfbal stond even niet op de agenda dat wist ik wel, want zo nu en dan is dat best lekker. Voor Manoek, Fleur en Kris telde een korfballoze vakantie niet, zij mochten met hun districtenteam mee doen aan de Challenge in Rotterdam. Met als persoonlijk hoogtepuntje voor onze Kris zijn plekje in Oranje U17, klasse Kris!

Om nou niet helemaal korfballoos de vrije weken door te komen zijn we gevraagd om o.a. tegen China U19 te spelen, en jawel, op de Challenge. Niet in een van de grote zalen met een live-stream enzo, maar in een ander ‘klein’ halletje. Daar snap ik nou niks van, deze toppers staan niet op het hoofdprogramma.

Zondag 30 december ging de A1, aangesterkt met Ruth en Carel richting Rotterdam, om (voor sommigen) hun eerste internationale ervaring op te doen!

De Chinezen bleken een waardig tegenstander. Zij deden mee met de talenten challenge U17, waarbij zij verschillende mooie resultaten behaalden. Later bleek ook, dat zij pas maximaal drie jaar korfbalden, en een aantal spelers pas een paar maanden. Wij waren erg onder de indruk!

En dat ze wisten hoe ze moesten korfballen bleek ook wel in de eerste fase van de wedstrijd. De A1 opende de score met een afstandsschot van Thijs R, waarna dezelfde Thijs R verzuimde de stand vanaf de strafworpstip op 2-0 te zetten, maar verzilverden de Chinezen aan de andere kant de gegeven strafworp wel, 1-1.

De gehele beginfase ging het gelijk op, van 4-1 werd het zomaar 5-6. We werden op achterstand gezet. Al snel pareerde Justin een grotere uitloop van de Chinezen door met een doorloopbal (alleen hoe Justin dat kan, met 1 hand half omgedraaid 2 meter boven de grond gooit hij de toverbal binnen) de stand gelijk te zetten.

Na een time-out was het Dalto dat de wedstrijd volledig beheerste. Met daarin schitterende goals van onder andere Linde (1x), Manoek (2x), Kris (1x), Carel (2x), Ruth (1x), Fleur (1x), en Mirte (1x),  werd de ruststand bepaald op 19-9.

De tweede helft ging de A1 door waar het gebleven was, korte scherpe aanvallen waren het doel, niet onnodig veel passes (Kris & Justin) maar gericht spelen om tot een goal te komen. Die opdracht werd redelijk uitgevoerd waarbij het eindsignaal klonk bij een stand van 39-18. Maar desalniettemin, de Chinezen hadden soms prachtige aanvallen, ze hebben een aantal spelers die vol talent zitten en ze kunnen hele mooie dingen laten zien. Tel daarbij op dat ze pas drie jaar korfballen, ter vergelijking; een aantal spelers van ons korfballen ondertussen alweer 12 jaar. Wij denken dat zij ongelooflijk trots mogen zijn op de prestaties die ze leveren.

De doelpunten:
Fleur 8, Thijs R 5, Justin 5, Kris 4, Carel 4, Manoek 4, Linde 3, Mirte 3, Ruth 2, Twan 1

Een wedstrijd als deze is voor onze groep natuurlijk fantastisch, hun volgende internationale ervaring staat gepland op zondag 20 januari 20.00 uur in Hoenderdaal. Zij spelen dan tegen het Portugese Bons Dias! De Portugezen zijn vanaf 20 januari tot en met 24 januari te gast bij Dalto, en verblijven bij een aantal gastgezinnen. Het volledige programma van Bons Dias volgt later op de website.

Rick

Foto’s: Carel sr