Dalto/Jumbo Van Veldhuizen A1 pakt eerste winst

Na een hele hele lange tijd zonder competitie, mochten we afgelopen zaterdag dan eindelijk weer van start. Nadat we een aantal goede oefenwedstrijden en een toernooi gespeeld hadden, waren we klaar voor deze dag. Als eerste stond LDODK op het programma, dat beloofde een mooie pot te worden!

Aan het begin ging het gelijk op. Binnen een minuut stond het door een strafworp en een vrije bal al 1-1, waarna de doelpunten wel iets schaarser werden. Iedere keer bleef LDODK de voorsprong behouden en moesten wij in de achtervolging. Tegen het einde van de 1e helft kregen wij het verdedigend steeds meer onder controle en konden we iets aanhaken. Na 2 heerlijke doelpunten van Fleur en een afstandsschot van Ellen, stond het alweer 7-8. Nadat LDODK nog een stip had gescoord maakte Kjell zowaar zijn doorloopbal af! ( en dat dan ook nog eens met 2 handen, ik geloofde mijn ogen niet) wat ons weer terugbracht terug op 1 verschil. Voor de rust pakte de tegenstanders nog wel een paar goede goals mee wat resulteerde in een stand van 9-13.

Dan de 2e helft, ik denk dat u hier even goed voor moet gaan zitten. Aan het begin bleef LDODK een voorsprong van 3 of 4 doelpunten verschil houden, maar langzaamaan werd ons spel beter. Twan stond te bikkelen onder de paal en pakte zelf ook zijn goal mee. In de verdediging werd er veel onderschept en zo kwamen we steeds beter in de wedstrijd. 7 minuten voor tijd ging Carel zich even met de score bemoeien en kwamen we terug tot op gelijke hoogte. Ook LDODK scoorde nog eenmaal, maar toen was het de beurt aan ons. Justin onderschepte de bal in de verdediging en Kjell had die aanval daarna precies 8 seconden nodig om er een gelijkspel van te maken! Na een time-out was LDODK weer in de aanval. Geloof me, het is de hele wedstrijd nog nooit zo stil geweest langs onze zijlijn. Er volgde een aangeef en een actie naar binnen, ik hield mijn hart vast maar Fleur onderschepte de bal en ik zag de coach van de tegenstanders al op zijn horloge kijken. We hadden nog tijd voor 1 aanval. 1 goede bal zou genoeg zijn. Justin ging naar binnen voor de doorloopbal en…. jahoor! Die ging op de stip. Klein beetje druk lag er wel op hè Just? Maar gelukkig kon hij dat aan en floot de scheids af met een stand van 24-23 op het scorebord! Een heerlijke start van het seizoen!

Fenna

Foto’s: Carel sr