Dalto/Jumbo van Veldhuizen A1 tegen Sporting Delta en TOP (S)

Dalto A1

Vorige week speelde Dalto/Jumbo van Veldhuizen A1 een wedstrijd tegen de Dordtse ploeg Sporting Delta A1. Deze ploeg werd gecoacht door een oude bekende van Dalto, Steven van Raffe. Zij waren, mede daardoor, enorm gebrand om van ons te winnen. Ook wij wilden graag punten pakken in Dordrecht. Helaas waren de punten ons niet gegund. Na een chaotische wedstrijd, waarbij wij natuurlijk vonden dat de scheidsrechter niet aan onze zijde stond, was de eindstand 16-14.

Afgelopen zaterdag nieuwe ronde, nieuwe kansen tegen TOP A1. Zij stonden onderaan zonder punten. Om 10.00 uur stond iedereen netjes in sponsorkleding klaar om te beginnen met de voorbereidingen. We hadden afgelopen week goed getraind. Met name de maandag training was een pittige training, waar sommigen nog wel wat spierpijntjes aan over hebben gehouden!

Vlak voor de wedstrijd hebben we nog even een nieuwe teamfoto gemaakt, die u nu kunt bewonderen!

Goed, terug naar de wedstrijd. We begonnen met Justin op de bank. Naast hem zaten wisselspelers uit de A2 en onze (nog steeds) geblesseerde Fleur. Na 0-1 achter, scoorden wij de 1-1. Zo ging het verder gedurende de eerste helft. Er werd veel gescoord via strafworpen, die bijna allemaal netjes door het mandje gingen. Vlak voor rust wist TOP nog een gaatje te slaan, 9-10.

Na rust was het voor ons de taak om de stand zo snel mogelijk gelijk te trekken. Er werd hier en daar wat gewisseld, Justin voor Carel en Carel weer voor Kjell. Na tien minuten spelen wist TOP een gaatje van twee punten te maken, 13-15. Wij moesten weer even aan de bak, om ervoor te zorgen dat TOP niet verder uitliep. Dat ging hartstikke prima, we bleven kleven aan de Sassenheimers. Maar drie minuten voor tijd was het billenknijpen. Er werd een strafworp versierd. TOP nam gauw een time-out, maar dat wist ons niet uit de concentratie te brengen, 20-19. Na wat aanvallen heen en weer wist TOP toch te scoren, 20-20. Nordin en Casper werden in de aanval erin gebracht. Helaas was er nog maar weinig tijd. Het laatste fluitsignaal klonk en we konden de punten verdelen. Uiteindelijk misten wij een stukje scherpte in de afronding waardoor Top bij kon blijven.

Komende zaterdag spelen we om 13.00 uur in Koog aan de Zaan, tegen het nog (!) ongeslagen KZ.

Mirte