Dalto/Jumbo van Veldhuizen A1 wint met overmacht

Deze week mochten we aantreden tegen KCC A1 uit Capelle aan den IJssel. We waren er extra op gebrand om punten te pakken, aangezien we al een paar weken niet helemaal in vorm waren en veel punten hebben laten liggen. Het was weer heerlijk Nederlands weer, maar gelukkig spelen wij altijd onze beste wedstrijden met een beetje nattigheid. Ook onze eigen Fleur was weer terug van een blessure en startte in de basis!! We wisten onze afspraken en konden beginnen aan de wedstrijd.

Aanvallend moesten we nog even in de wedstrijd komen, maar gelukkig stond de verdediging als een huis! Na een klein kwartiertje gespeeld te hebben stonden we 0-4 voor. Daarna begonnen we aanvallend steeds losser te komen en vielen er steeds meer ballen door het mandje. Zo kwamen we op een voorsprong van 0-9, onze verdediging stond nog steeds geweldig te verdedigen. Want zeg nou zelf, na 25 minuten 0 tegendoelpunten is echt een hele goede prestatie! KCC kwam nog 2 keer tot scoren in de eerste helft en zo gingen we met een stand van 2-11 rusten.

In de rust werd gezegd dat we scherp en krachtig moesten blijven spelen. Niet verslappen, want zij zouden extra scherp uit de kleedkamers komen, omdat ze het gat wilden dichten.

Aan het begin van de 2e helft bleven aan onze kant de doelpunten vallen, maar ook KCC lieten we meer tot kansen komen en ze begonnen hun kansen langzaamaan af te ronden. Met nog 19 minuten op de klok stonden we met 16-4 voor. Hierna stopte het aan onze kant. Aanvallend werden de juiste personen niet meer op de juiste plek gezet en verdedigend verloren we af en toe onze focus. Dit zorgde ervoor dat dat KCC makkelijker tot kansen kwam en deze ook afrondde. Onze 2e helft was matig vergeleken met onze sterke 1e helft, maar de punten waren wel binnen! Met een stand van 10-17 floot de scheids af. Zo behouden we onze 3e plek in de competitie en kunnen we vol goede moed door naar volgende week.

We willen graag alle reserves en supporters bedanken voor met meereizen naar Capelle aan den IJssel. Aankomende week spelen we tegen de nummer 2, Fortuna A1. Dit belooft een spannende pot te worden en zeker de moeite waard om naar te komen kijken! We spelen om 14.00 uur op ons eigen veld. Hopelijk tot dan. We kunnen uw support goed gebruiken!!

Anne en Fenna

Foto’s: Carel sr