Dalto/Jumbo Verberne A1 – Oranje Wit A1, verslagen en foto’s

Verslag 1

Een trotse Teammanager doet verslag!

Dalto/Jumbo Verberne A1 - Oranje Wit A1

Een paar weken geleden had niemand verwacht dat de A1 in de play-offs zou staan. Maar door verliespartijen van de tegenstanders en een moeilijke rekensom mochten wij ons opmaken voor de eerste play-off-wedstrijd tegen Oranje-Wit. Een ploeg die als favoriet werd gezien. Twee bussen vol supporters waren naar Driebergen gekomen en waren de hele wedstrijd aan het zingen. Jorrit en Kees deden hun zegje in de groep en in de kleedkamer zaten allemaal gespannen koppies.

Iedereen had zijn eigen voorbereiding. Linde was in kappersmodus geslagen en zorgde dat het haar van Tessa en Manoek er top uit zag. Joost was aan het schieten en Thijs liep lekker rond. Ik voelde dat ze er klaar voor waren. Joël, die geblesseerd moest toekijken, komt naar me toe: “Gaan we de bank weer slopen net zoals tegen DOS’46?” “Ja Joël, dat gaan we zeker!”

De wedstrijd begon sterk! Tessa scoorde haar eerste kans  en de eerste aanval van OW was een schotklok overschrijding. Bij een voorsprong van 3-1 (Lies en Joran) kreeg ik een berichtje van Ilona. Ze keek mee met de livestream. Dalto overdonderde de tegenstander. Lotte ging duels aan met de heren, Thijs stond als een beest te verdedigen en Joran won elke aanvallende rebound. De supporters van Dalto en Oranje Wit lazen 8-1 op het scorebord toen er een time-out werd genomen door Oranje Wit. Teken voor de D-side om: ”Wij zijn hier de baas!” te zingen. Met deze score was de kracht van Dalto A1 te zien. Acht doelpunten door zes verschillende spelers. Drie seconden na de time-out scoorde OW haar tweede doelpunt. Reden voor Dalto om scherp te blijven. Tot de rust scoorden Dalto en OW veel. OW kwam steeds een beetje dichterbij. Met een stand van 17-14 gingen we de rust in.

Verdedigend de leiding terugpakken, blijven vechten voor de rebounds en elke kans afstraffen was het advies van Jorrit en Kees.

De rust deed ons achteraf geen goed. Oranje-Wit kwam terug tot 17-17. Jorrit riep dat Thijs uitgespeeld moest gaan worden. Dat heeft het hele vak goed opgepakt met als resultaat dat Thijs twee keer scoorde. Stand 19-17. Tessa ging op de brommer langs haar tegenstander die aan de noodrem moest trekken. Hierdoor mocht Joost aanleggen voor de 20-17. Er stond weer een verschil van drie op het scorebord. Dit bleef in stand tot de 26-23, met nog zes minuten te spelen. Robin was in de ploeg gekomen voor Lies en had haar eerste schot gelijk gescoord! Door nog een doelpunt van Robin en een actie van Joran na een geniale pass van Thijs was het verschil vijf met nog minder dan vier minuten te spelen. Dit gaat de goede kant op dacht ik nog. Maar Oranje Wit is niet voor niets een van de vier beste ploegen van Nederland en samen met hun publiek brachten ze het verschil binnen een minuut terug naar drie. Het zal toch niet… En nee, want net zoals de hele wedstrijd speelde Dalto professioneel verzorgd korfbal. Met een stand van 29-27 schoot Tessa nogmaals op de korf, Joost ving hem af en probeerde de 30 aan te tikken met een acrobatische actie. Maar helaas, mis. De scheidsrechter floot af en de D-side rende het veld op om de spelers te feliciteren. Ik zocht in de chaos mijn kleine zusje op en vertelde haar dat ik zo ontzettend trots op haar ben.

Het was geen vlekkeloos zaalseizoen. Wisselingen in de staf, blessures en hele lastige uit- en thuiswedstrijden. Niks was vanzelfsprekend voor de A1. Hierdoor is Dalto A1 geen ploeg die afhangt van één of twee spelers. Iedereen kán scoren en iedereen scoort. In de kleedkamer werden al snel de eerste selfies genomen en had Jorrit het over deze wedstrijd en de wedstrijd die nog gaat komen.

Dit team traint drie keer in de week keihard en de spelers laten hier heel veel voor! Het is een team waar heel Dalto trots op mag zijn en we hebben volgende week jullie hulp heel hard nodig in Dordrecht

Remco

Dalto/Jumbo Verberne A1 - Oranje Wit A1

Verslag 2

Play-off #1 – Verslag van een trotse speelster

Zaterdag 10 maart, de dag dat we alleen maar mochten winnen om de play-offs te halen. DOS’46 stond op het programma en iedereen wist dat het lastig ging worden. Winst betekende een gelijk aantal punten, maar onderling waren wij beter, dus zouden we tweede kunnen worden in de poule. We waren de hele wedstrijd scherp en wonnen met 18-26 van DOS’46, een monsterscore tegen een ploeg die nog niet verloren had in eigen hal. Wat echter niemand aan zag komen was dat Groen-Geel A1 gelijk speelde tegen AW/DTV A1 en zo dus ook op gelijke hoogte kwam met ons. Wij waren onderling ook beter op Groen-Geel, dus we waren 1e in de Poule!!!! Thuisvoordeel en de Play-offs tegen Oranje Wit A1.

Dalto/Jumbo Verberne A1 wint tegen DOS'46

Ons hele complete team nadat we gewonnen hadden van Dos’46. Iedereen heeft speelminuten gemaakt dus deze overwinning was aan iedereen te danken. Foto: Winanda van Zwamen

En nu terug naar zaterdag 17 maart.

Voor sommigen een eerste play-off-wedstrijd ooit, voor sommigen niet, maar iedereen had wel spanning voor deze wedstrijd. De hele week fanatiek trainen met de hele A-selectie en zo samen naar deze wedstrijd toeleven. Onze ouders hebben zelfs nog een mooi spandoek gemaakt. Het kon weer een fantastische dag worden voor Dalto, en dat gebeurde ook. De B1 trapte de dag af door te winnen met een Golden Goal tegen DVO en staat in de finale.

Eerste aanval: Tessa, Lies, Jeremy en Joost;
Eerste verdediging: Manoek, Lotte, Thijs en Joran.

Een hele hal vol, een schreeuwend Oranje-Wit vak, een D-side, en andere trouwe supporters, gaaf maar ook wel eng. We begonnen goed, de eerste doelpoging en ook gelijk doelpunt was een doorloopbal van Tessa. Deze werd gevolgd door een mooi schot van Lies. Het beloofde een goede dag te worden in Hoenderdaal.

Met een run van 2-0 naar 8-1 met onder andere nog doelpunten van Lotte, Joran, Thijs en Jeremie was er helemaal niks aan de hand. Het elfde doelpunt werd gemaakt door Manoek en dat was ook het moment dat iedereen van onze A1 een keer gescoord had. En dit is ook wel onze kracht, iedereen kan scoren. En dat is bij Oranje-Wit toch wel anders.  Oranje-Wit is een ploeg die leunt op de heren. Er is ook maar één doelpunt gescoord door een dame van Oranje-Wit. Maar moeilijk hadden we het er wel mee. De snelle heren zorgden voor veel stippen tegen ons en ze schoten goed. Dit resulteerde in een score van 17-14 bij rust. Van 8 punten voorsprong naar 3…

Na de ruste startte Oranje-Wit scherp en haalde hun achterstand in. Van 17-14 naar 17-17, time-out voor ons en de knop ging om. Twee strafworpen en een goal van Thijs brachten Dalto weer op de rails en sinds die tijd hebben we niet meer achter gestaan. Spannende momenten waren er zeker, toen het 20-19 stond bijvoorbeeld, maar gelukkig hadden we Joost en Thijs die de score weer op drie verschil brachten en Joran die zijn kansjes meepakte onder de korf.

En dan, de gouden wissel, Robin die er in acht minuten nog twee belangrijke doelpuntjes inschoot op de juiste momenten en zo de stand op twee verschil hield. Deze stand veranderde niet meer en ons laatste doelpunt, een stip genomen door Thijs (9 doelpunten) besliste de wedstrijd die wij wonnen met 29-27.

Een goed begin, maar wel foute fases en misschien zelfs onnodig spannend? In ieder geval, D-side en supporters, super bedankt. Wat hebben jullie ons goed geholpen. Hetzelfde geldt voor de reserves. Wij hopen als A1 dat we zaterdag hetzelfde fanatieke geschreeuw en gezang vanaf de kant gaan horen en jullie ons naar de overwinning en dus Ziggo Dome gaan helpen.

Zaterdag 24 maart spelen wij om 14.30 uur, onze tweede play-off uit tegen Oranje-Wit.

Manoek

Dalto/Jumbo Verberne A1 - Oranje Wit A1

Dalto/Jumbo Verberne A1 - Oranje Wit A1