Verslag Dalto/Klaverblad Verzekeringen 1 – TOP/AA fresh 1

Deze zaterdag de uitwedstrijden tegen TOP uit Sassenheim.

Helaas lukt het het tweede van Dalto niet om de punten mee te nemen naar Driebergen. Gewoonweg wilde het maar niet lukken dat de bal in de korf kwam. Ondanks dit verlies blijven zij wel de koppositie aanvoeren, samen met DSC 2.

Daarna het eerste: Het scoren bij beide teams kwam wat moeizaam op gang en pas in de 5e minuut mocht de eerste goal door TOP op het scorebord worden gezet.

Niet lang daarna kwam Dalto op voorsprong door doelpunten van Rudo en Lotte maar TOP liep toch uit naar een 4-2 voorsprong. Tot op dat moment bleven de doelpunten voor Dalto even uit, maar door onder andere drie geraakte strafworpen, bleef Dalto in het spoor van TOP.

De ruststand werd bereikt met een 11-9 voorsprong voor TOP. Het lukte gewoon niet om het niveau te halen wat wel nodig is om deze wedstrijden te winnen.

Of er in de rust door de coaches is gebulderd, er iets in de thee zat, of er tranen zijn gevloeid, we zullen het nooit weten maar Dalto begon de tweede helft als herboren.

Daltospeelster Karin van den Brink

Karin van den Brink scoorde zes keer.

Vijf doelpunten achter elkaar en binnen een paar minuten was de stand op 11-14 gezet, waarbij de prachtige doorloopbal van Karin zeker niet onvermeld mag blijven.

Ook wat schermutselingen in de zaal, waarbij enkele toeschouwers van TOP verzocht werd om de zaal te verlaten, bracht Dalto niet van de wijs. Een fase in de wedstrijd waarin bijna iedereen de korf wist te vinden en de strafworpen scheutig werden gegeven en benut.

Ondanks dat TOP nog wel terugkwam tot 18-18 was het Dalto dat vakkundig de wedstrijd uitspeelde en een eindstand van 22-25 op het scorebord zette.

Tot Ons Plezier konden de punten mee en nadat bekend werd dat DSC punten had laten liggen kon de terugreis worden aangevangen in de wetenschap dat Dalto nu alleen de ranglijst aanvoert.

Zaterdag 4 februari om 18.15 uur speelt Dalto/Klaverblad Verzekeringen 2 tegen KVS/Groeneveld keukens 2 waarna om 20.00 uur Dalto 1 het tegen Fiks 1 zal opnemen. Uiteraard is een ieder welkom in Sporthal Hoenderdaal in Driebergen.

Doelpuntenmakers:
Karin 6x, Rudo 6x, Mathijs 4x, Lotte 3x, Fenna 3x, Kris 2x, Quinty 1x