Dalto/Klaverblad Verzekeringen 7 forceert gelijkspel

De verslagen van Dalto 7 volgen elkaar in rap tempo op, en dat is niet gek want er gebeurt genoeg!

Vorige week zaterdag stond de 2e competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Na het gelijkspel in de oefenwedstrijd eerder deze zomer tegen Synergo 3 (13-13) was het voor ons nu de taak om de kunsten te laten zien tegen het 4e elftal van Synergo. Op De Woerd was het doel om weer de volle punten te pakken, nu in eigen huis.

Op een wisselvallig dagje met veel kleine maar flinke buien hadden de weergoden besloten om tijdens onze wedstrijd het zonnetje eens lekker door te laten breken en dat is maar goed ook. Veel van ons zijn namelijk traditionele mooi-weer-spelers. Na een gelijk opgaande openingsfase konden we een klein gaatje slaan. Helaas lieten we Synergo daarna uitlopen tot 4-8 maar één van de mensen in vorm, Djerrin, schoot ons vlak voor rust met 2 prachtige afstandschoten een stukje dichterbij de ploeg uit Utrecht en zette de ruststand op 6-8.

In de rust kwamen we tot de conclusie dat er te veel fout ging en afspraken niet werden nagekomen. We speelden teveel vanuit het dubbelspel en volgens de visie van coaches Jan en invalcoach (waarvoor veel dank!) Natasja konden we beter op de 3-1 spelen. Zo gezegd, zo gedaan. Althans, niet gelijk na rust. Soms moeten dingen even twee keer aan ons uitgelegd worden…

Na een time-out ging dit wel een stuk beter en konden we Synergo op hun zwakke plek raken. De stand 9-10 heeft erg lang op het scorebord gestaan en dat was deels te danken aan goed verdedigend werk vanuit onze kant, maar de bal viel ook maar steeds niet in de aanval. Met name strijd zorgde ervoor dat de 2e helft zo lang spannend bleef, we konden de gelijkmaker lang niet forceren. Maar daar was ie dan toch, 5 minuten voor het einde viel hij. De bank sprong op en de ontlading was groot. Zo lang gestreden en daar was hij dan. De passie bij iedereen was mooi om te zien, want hier doe je het voor met elkaar. En door niemand minder dan Pieter, onze meterslange rebounder (we geven Schiphol altijd even een seintje op zaterdag, zo hoog springt die jongen) scoorde met een bekeken bal de 10-10.

Verder dan dat kwamen we helaas niet, ondanks veel strijd en een idioot hoog aantal kansen. We krijgen elke week van coach Jan een Excel sheet met alle percentages, maar ik denk dat we voor het zelfvertrouwen deze keer beter even weg kunnen kijken. Al met al een zwaarbevochten punt, maar we strijden door. En wel aankomende zaterdag om 13.30 uit tegen Oost-Arnhem 4. Bestel de supportersbussen maar vast!

Dennis

Foto’s: Carel Sr.