Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 komt niet los van AVO A1

Er wachtte onze een zware opdracht want AVO stond op ons te wachten. We waren gewaarschuwd want we hadden al drie keer eerder tegenover ze gestaan en geen enkele keer was het een makkelijke pot. We werden in de voorbeschouwing dan ook gewaarschuwd voor het dynamische spel van AVO en hoe dit te verdedigen.

De wedstrijd begon moeizaam van onze kant en AVO begon vol scherpte en overklaste ons in de beginfase. Een time out was noodzakelijk en de time out had het gewenste effect. We trokken ons daarna op aan de scherpte van AVO . Dit resulteerde in een nipte voorsprong voor AVO van 16-17 bij de rust. In de rust werden een paar punten aangestipt en het gevoel dat het nog goed zou komen overheerste. Dus begonnen vol goede moed aan de tweede helft.

We kwamen goed uit de rust en die resulteerde in een voorsprong van 21-19. We kwamen echter nooit in de positie om het gat vier te maken en zo bleef AVO dichtbij. De wedstrijd blijf gelijk op gaan en de doelpunten bleven met bosjes vallen aan beide kanten. Toen werd er een time out aangevraagd aan de kant van AVO met een stand van 25-25 en nog 5 minuten op de klok. De laatste tips werden gegeven maar toch moesten we steeds in de achtervolging op AVO , totdat meneer Rodenburg junior een vrije bal scoorde 29-28 met nog een minuut te gaan. Helaas konden we deze voorsprong niet behouden door een chaotische laatste minuut met aantal dubieuze momenten. AVO kreeg een stip mee en maakte deze. Zo stond het gelijk en dat bleef het.

Hierdoor pakten we niet de volle buit en zijn we onze leidende positie kwijt. Maar zoals meneer Rodenburg senior zei: “Uiteindelijk gooit iedereen even vaak 6”, dus hebben we er volste vertrouwen in dat we tegen LDODK wel een 6 gooien!

Kris

Foto’s: Carel sr