Dalto/Klaverblad Verzekeringen A2 handhaaft knap in Overgangsklasse

Zaterdag 1 juni. Dalto A2 moet in Putten aantreden tegen De Meeuwen A1. De situatie is als volgt: onze A2 strijdt met AVO tegen degradatie uit de Overgangsklasse. Dalto heeft 2 punten meer en bovendien een beter onderling resultaat. AVO werd door Dalto twee keer verslagen. Als AVO in de laatste 2 wedstrijden nog één keer verliest is handhaving in de Overgangsklasse van Dalto A2 een feit. Helaas speelt AVO nog tegen twee ploegen waar punten maken voor hen reëel is. Zaak dus voor de A2 om te winnen van De Meeuwen en zelf de punten – en dus handhaving – veilig te stellen!

De Meeuwen A1 staat derde in de competitie en speelt nog met Wageningen A1 voor de tweede plaats. Een pittige tegenstander dus.

De aanloop naar de wedstrijd verliep wat rommelig door last-minute wijzigingen op de reserve bank. Gelukkig was Stijn bereid om een wedstrijd spelen op te geven voor een reserveplek bij de A2, waar we Stijn erg dankbaar voor zijn!

De aanvangstijd was een kwartier verlaat op verzoek van De Meeuwen waardoor het inschieten-bespreken-warmlopen ritueel in de war geschopt werd met daar bovenop nog een aantal spelers van De Meeuwen die de bespreking probeerden te verstoren: “Het is toch belachelijk dat je in de kleedkamer gaat bespreken!”. Een rommelig begin is natuurlijk altijd lastig, aan de spelers de taak om zichzelf helemaal scherp te krijgen voor de wedstrijd.

Scherpte bleek een uitdaging gedurende de hele wedstrijd. Als de scherpte en het vertrouwen in elkaar er was werden er fantastische aanvallen opgezet met hoog tempo, veel scoringskansen en uiteindelijk ook doelpunten. Verdedigend hetzelfde. De Meeuwen konden we vrij aardig in bedwang houden als we scherp waren! We hadden de bal al na 1 schot dat onder druk geschoten werd vanaf de zijlijn. Zo goed kunnen we dus zijn. Maar dat geloof blijft niet de hele wedstrijd lang. Bij de A2 komt en gaat dit in fases. Het echte geloof in elkaar, en van ieder in zichzelf, komt pas na mooie acties, en gaat snel weer weg bij kleine fouten.

Na wat tegenslagen vlak voor rust, komt dat geloof er na de rust weer helemaal. We scoren 4 keer op rij en komen tot op 2 punten. Dit ondertussen met Stijn in het veld voor Nordin die geblesseerd was geraakt. Ondanks dat Stijn nog nooit had meegetraind, liep dit erg soepel! Na een aantal aanvallen waar de goals niet vallen, daalt ons geloof, en wordt de achterstand weer groter.

De wedstrijd wordt verloren, maar door een nederlaag van AVO is de A2 toch zeker van handhaving! Een prestatie om trots op te zijn. Een team met 9 nieuwe gezichten ten opzichte van vorig jaar, veel blessureleed en andere personele wijzigingen gedurende het seizoen. Factoren die het er niet makkelijker op maken. Maar de A2 weet zich te handhaven in de Overgangsklasse. Zowel op het veld als in de zaal. Dalto A2 bewijst een van de beste A2’s van Nederland te zijn!

Hopelijk kan dit team zelf ook met trots terugkijken op dit jaar en zien wat ze eigenlijk allemaal wel niet kunnen. Ja er is nog veel te leren, maar het grootste leerpunt is het vertrouwen in eigen kunnen, deze groep weet niet half hoe goed ze zijn!

Aanstaande zaterdag 15 juni is er nog een laatste mogelijkheid om te laten zien hoe goed deze A2 daadwerkelijk is! Om 13.15 uur speelt Dalto A2 thuis tegen Drachten A1. Kom kijken en aanmoedigen.

Sacha

Foto’s: Carel