Dalto/Klaverblad Verzekeringen A2 wint loeispannende wedstrijd

Nou, daar kwam hij dan, de thuiswedstrijd tegen KV De Meeuwen. Na een zware domper tegen DVO A2 vorige week, was ons team goed voorbereid en erg gedreven om deze belangrijke punten binnen te slepen.

Onze gasten uit Putten waren ook zeker voorbereid op deze kraker. Dat was te zien aan de hoge druk waarmee ze ons in de verdediging mee probeerden te stoppen. Daar had Ruth echter geen last van, na een paar keer inschieten voor dat vak schiet zij de 1-0 binnen. Nadat De Meeuwen 1-3 wist te maken, knalde Rowin AKA Pelé snel de 2-3 binnen.

Van afstandsschoten kwam het niet in de beginfase en daarom wisten we na hard werken de 3-4, 4-4 en de 5-5 in de vorm van de doorloopbal te scoren. Daarna besloot coach Benno, Joni en Mila voorin te zetten, waardoor Mila haar eerste goal erin knalde van afstand. Later deed Pelé dat kunstje na en stond het 7-6 en Mila daarna wederom met de 8-7.

Na een korte blessurebehandeling voor Nordin wist onze Pelé ook de 9-8 en de 10-8 te scoren. Na twee stippen van Nordin en een doorloopbal waar Mila haar tegenstander helemaal zoek speelde, gingen we met een 13-13 stand de rust in.

Na de 14-14 wist onze debutant Quinty, die op de plek van de wintersportende Manon speelde, de 15-14 vanaf achter de korf raak te schieten. Daarna ging de wedstrijd heel gelijk op, het verschil werd telkens niet meer dan één, en als een ploeg dan op twee doelpunten voorsprong kwam, werd dat gat snel weer dicht geslagen.

Ruth wist de 17-16 te maken, waarna Mila weer raak schoot, ditmaal voor de 18-17. Onze captain Nordin maakte daarna wederom een stip, waarna Twan, na hard werken onder de korf en het vrijspelen van vakgenoten, zijn verdiende goal maakte, 20-19.

De emotie groeide in de wedstrijd, dat voelde je aan alles. Quinty schoot ondanks dat moeiteloos de 21-20 binnen. En nadat Pelé erlangs vloog en een stip meekreeg, kon specialist Nordin weer aanleggen voor het eerste verschil van twee.

De gasten uit het dorp waar 51% sporter is, reageerden daar ook sportief op door de 22-21 te maken, maar Twan (de man die ook een doorloopbal onderhands met één hand maken kan), maakte direct daarna de 23-21. De spanning liep nog steeds door tot zelfs 24-24, maar daarna kwam Nordin los en maakte de belangrijke 25-24. Toch bleef De Meeuwen maar gaan tot 26 gelijk, maar ze wisten niet dat ze met Nordin te maken hadden blijkbaar, want die knalde ons weer op voorsprong.

De Meeuwen zette volle druk op Casper en dat had effect, maar na een mindere dag van afstand maakte Casper dankzij mooie dubbels met Twan, goeie rebounds van Mila en ontelbare goed getimede aangeefjes van Joni, toch met een doorloopbal de 28-27 te maken met nog twee minuten op de klok. De Meeuwen kreeg nog kansen, maar de heren, Nordin en Ivo, gaven ontzettend goeie druk en Quinty pakte twee beslissende rebounds. De laatste aanval werd netjes uitgespeeld en de punten waren binnen. 28-27. Hierdoor kunnen we met veel vreugde het jaar afsluiten als team, een jaar waar maar één keer verloren werd. Een prachtig team, als je het mij vraagt, met nog veel verbeterpunten, maar dat gaat het allemaal alleen maar leuker maken.

Ook dank aan Carel Wielinga voor de foto’s gemaakt van de wedstrijd.

Goals:
Nordin 6, Rowin 4, Ruth 3, Quinty 2, Twan 2, Casper 7 en Mila 4
Assists: Joni 87
Aantal keren tegenstander helemaal vast gezet verdedigend: Ivo 60
Salto’s met snowboarden: Manon 76
High fives: Shenna 99

Casper

Foto’s: Carel sr