Dalto/Klaverblad Verzekeringen E2 kampioen!

20220618 Dalto E2 Kampioen

Op zaterdag 18 juni is de E2 (Anna Lou, Eva, Mies, Pepijn en Elin) op eigen veld kampioen geworden.

Het veldseizoen werd gestart met een wat kleiner team dan eerder, na herverdeling van de E-teams. Er was inmiddels zoveel geleerd door dit team, onder leiding van Zonne en Nicole. Het had zin in de veldcompetitie, dat was duidelijk!

De eerste thuiswedstrijd werd dik gewonnen, maar daarna uit bij Nova was het een stuk lastiger en werd er met wat geluk heel nipt met 3-4 gewonnen. Vervolgens gelijkspel tegen De Vinken. Dit kon nog alle kanten op; wat een leuke competitie eigenlijk. In het vervolg werd duidelijk dat de E2 lekker op stoom was, er werden nog twee wedstrijden gewonnen. Maar dat gaf maar 1 punt voorsprong op de nummer 2, Nova. En daar was juist de laatste wedstrijd tegen gepland. Ouders in beraad, durfden we alvast de voorbereidingen voor het kampioenschap in te zetten? Want daar we het veldseizoen begonnen met hagel en sneeuw, zagen we nu een zonovergoten laatste wedstrijd aankomen. Een erg mooi moment voor een eventueel feestje.

Gelukkig waren de spelers allemaal in topvorm die dag. En waren Zonne en Nicole er om de wedstrijd in goede banen te leiden. Na het eerste kwart was de score van de uitwedstrijd al gehaald en stond het 4-3 voor Dalto. Nog voor de rust werd de voorsprong uitgebouwd naar 7-4. Om uiteindelijk met een prachtige 10-6 te winnen.

Alle spelers hebben hard gewerkt en met veel plezier gespeeld. De positieve sfeer die er het hele seizoen was en sportieve houding onderling droegen ook zeker bij aan dit succes.

De medailles werden na afloop door onze voorzitter omgehangen en het feest was compleet met een heerlijke kampioenstaart!

De ouders en spelers waren het er roerend over eens, deze twee coaches hebben een dikke shout out verdiend, wat hebben deze E-kinderen veel geleerd! De rode koppies na elke training gaven dat duidelijk aan.

Er is nu in de zomer wat rust voor deze korfballers, maar dan mogen ze alle vijf weer verder met hun 2e jaar in de E. Superleuk!

Tekst en foto: Pieternel van Ledden