Verslag Dalto/Klaverblad Verzekeringen – Blauw-Wit. Foto’s toegevoegd.

Dalto/Klaverblad Verzekeringen komt tekort tegen effectiever Blauw-Wit
20211218 Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Blauw Wit

Ook na vijf speelronden wacht Dalto/Klaverblad Verzekeringen nog altijd op de eerste punten. De thuiswedstrijd tegen Blauw-Wit ging met 19-24 verloren na een ruststand van 10-11. Hoewel Blauw-Wit meestal het initiatief had, kon Dalto een groot deel van de wedstrijd zicht houden op een resultaat. Uiteindelijk werd het verschil gemaakt doordat Blauw-Wit meer routine bracht en scherper in de afronding was. Dalto kon de bepalende spelers bij Blauw-Wit in de tweede helft onvoldoende lam leggen en stelde daar aanvallend alleen bij vlagen iets tegenover.

Verslag: Johan de Groot
Foto’s: Hans Bömer (korfbalfoto.nl)

Terugblikkend op de wedstrijd van vorige week vond coach Barry Schep dat Dalto in de eerste helft verzuimd had om door te drukken, waardoor KCC alsnog bij rust gelijk kon komen: “daarna glipte de wedstrijd geleidelijk aan steeds meer uit onze handen”. Op de vraag of het ook een kwestie van omgaan met spanning kan zijn, dat Dalto bij de belangrijke wedstrijden tegen KZ en KCC niet zijn niveau haalde: “Dat zou kunnen, we kunnen beter dan we tot nu toe hebben laten zien”. En over de tegenstander van vanavond: “We hebben een kans, maar Blauw-Wit is in principe verder, het is een meer volwassen ploeg”.

De eerste schoten van Dalto leverden geen resultaat op, maar toch werd de score even later geopend door Rene nadat hij was vrijgespeeld door Rudo. Daarna nam Blauw-Wit al snel het initiatief over, en liep het uit naar 2-5. Dalto miste in deze fase te veel korte kansen achter de korf. De coaches van Dalto namen al na zeven minuten een time-out, en daarna begon het aanvallend bij Dalto beter te draaien. Dat begon met een achterwaartse one-hander van Mathijs (hopelijk opgemerkt door degenen die de nominaties voor goal van de week opstellen). Meteen na die 3-5 zorgde Mathijs met een hard blok in de verdediging dat Dalto in een goede flow kwam. Rudo zorgde voor 4-5 en Lotte Steenbergen onderschepte de bal fraai in de verdediging; in de rebound zorgde zij voor veel balbezit.  Met een discutabele stip werd het 4-6, maar Dalto liet zich in deze fase niet van de wijs brengen. Mathijs scoorde van afstand en Kris via een stip na een doorbraak. Nadat Rene Dalto met een afstandsschot op voorsprong had gezet (7-6) nam ook Blauw Wit een time out om het tij te keren. Rene verdiende echter met een doorbraak nog een strafworp, die hij zelf benutte (8-6). Voor Blauw-Wit was het cruciaal dat Momo Stavenuiter vervolgens, met twee verre schoten, voor de gelijkmaker zorgde (8-8). De dames van Blauw-Wit kregen en namen ook steeds meer de ruimte om te schieten, en zo namen de Amsterdammers bij rust een kleine voorsprong (10-11).

De tweede helft begon met opnieuw een vreemde strafworp voor Blauw-Wit voor een situatie waarin Lotte Steenbergen er toch echt gewoon tussen stond. Lotte van Montfoort zorgde weer voor de aansluiting (11-12), zij was in de tweede helft aanmerkelijk beter op schot dan in de eerste, terwijl Mathijs in dit vak helaas niet meer tot scoren kwam. Blauw-Wit  hield het initiatief dankzij Momo Stavenuiter, maar ook Fleur Blötevogel en Stephanie van Geffen (11-14) waar Dalto verdedigend onvoldoende grip op had. Zowel aanvallend als verdedigend was er aanleiding om te wisselen, te meer daar Dalto beschikt over een brede selectie en een sterk spelend tweede team (hoewel tegen Blauw-Wit 2 voor het eerst dit seizoen werd verloren). De coaches van Dalto hielden echter hun kruit droog, maar moesten even later Joost brengen voor Kris, die tot verbazing van Dalto een groene kaart kreeg wegens aanmerkingen op de leiding. Dalto bleef in de wedstrijd dankzij Rudo (na mooie schijnbewegingen), Lotte van Montfoort (achter de korf) en  Manoek (korte kans) waarna het 14-15 stond. Daarna raakte Dalto de aansluiting kwijt, de kansen werden niet afgemaakt en Blauw-Wit liep voor het eerst uit naar een voorsprong van vier (14-18). Er waren nog wel mooie schoten van Karin (twee keer) en Lotte van Montfort (zonder de korf te raken), maar dichter bij dan drie doelpunten kwam Dalto niet meer. In de laatste fase bleek Blauw-Wit fysiek sterker en trefzekerder met opnieuw doelpunten van Fleur Blötevogel en Stephanie van Geffen (samen goed voor 10 goals), die de eindstand op 19-24 brachten.

Volgens Barry Schep speelde Dalto geen slechte wedstrijd: “We hebben redelijk naar vermogen gespeeld, de details konden op onderdelen beter, maar in het algemeen moet je gewoon zeggen dat  Blauw-Wit de betere ploeg was. Ze hadden met Momo, Fleur en Stephanie spelers die het verschil konden maken”.
Voor Dalto gaat de competitie op 8 januari verder, het is nu vooral zaak om de moed er in te houden!

Doelpunten Dalto:
Rene 4, Lotte van Montfort 4, Rudo 3, Karin 3, Mathijs 2, Manoek 2, Kris 1.