Dalto/Klaverblad Verzekeringen met 4 punten terug uit Arnhem

20230114 Oost Arnhem-Dalto

Verslag: Pieter Keuning
Foto: Hans Bömer

Op deze regenachtige en winderige dag mocht de reis naar Arnhem worden aangevangen. Nadat Dalto/Klaverblad Verzekeringen 2 overtuigend de winst had binnengehaald, 15-23 en de ranglijst blijft aanvoeren, was het de beurt aan Dalto/Klaverblad Verzekeringen 1. Zouden zij in staat zij om de vergissing van een week geleden, het verlies tegen DSC, goed te maken en op die manier revanche op zichzelf te halen?

Vanaf de eerste minuut was het al duidelijk dat Dalto naar Arnhem was gekomen om het smadelijke verlies goed te maken. Binnen de minuut stond het al 0-2 en die marge van twee is in de gehele wedstrijd niet meer kleiner geworden. Nog sterker, de marge groeide naar zes door goed verdedigen en sterk aanvalsspel. De eerste helft werd dan ook afgesloten met een 11-16 ruststand waarbij in de eerste helft vooral de heren de korf goed wisten te vinden.

De tweede helft zou dat al snel veranderen gezien het feit dat de dames er lustig op los gingen scoren. Het toch weer in groten getale aanwezige publiek kregen een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld waarin het heel duidelijk was dat Dalto zich de spreekwoordelijke kaas deze keer niet van het brood liet eten.

De eindstand werd bereikt bij 28-35. Heerlijke middag met 63 doelpunten!

Volgende week zaterdag om 18.15 uur bijt Dalto 2 het spits af tegen Blauw-Wit waarna om 20.00 uur Dalto 1 het zal opnemen tegen AW.DTV. Komt allen om hen aan te moedigen.

Doelpuntenmakers:
Rene 7x, Fenna 6x, Mathijs 6x, Rudo 4 x, Joost 3x, Lotte 3x, Karin 3x, Justin 2x, Quinty 1x