Dalto/Klaverblad Verzekeringen wint ook return van Oost-Arnhem. Foto’s toegevoegd.

20190112 Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Oost-Arnhem

Acht minuten gespeeld in de tweede helft, stand 17-10, maar Oost-Arnhem wist tot 23-20 terug te komen.

Dalto/Klaverblad Verzekeringen is Oost-Arnhem de baas dankzij goed verdedigen

Zo mooi als Dalto/Klaverblad Verzekeringen van de uitwedstrijd tegen Oost-Arnhem (vlak voor kerst) nog een schuttersfestijn maakte, zo moeizaam wisten de geel/ zwarten de korf te vinden in het eigen Hoenderdaal. Dat er toch gewonnen werd (met 23-20) was vooral te danken aan het goede verdedigen gedurende de hele wedstrijd. Aanvallend was opnieuw het gedeelte voor de rust beslissend, toen Dalto uitliep naar een 17-10 voorsprong. In de tweede helft liep de aanval niet meer, en werd het nog onnodig spannend.  Oost-Arnhem kwam terug tot 21-18 en 22-20, maar  Remy en Mathijs zorgden er voor dat Dalto de punten in eigen huis hield.

Verslag: Johan de Groot

“Previous results make no warranty” staat er op één van de spandoeken in Hoenderdaal. Reagerend op de vraag of hij optimistisch was na de grote overwinning in de uitwedstrijd tegen Oost-Arnhem  zei Herman van Gunst nuchter: “Je begint weer  op 0-0. We schoten in de uitwedstrijd buitenaards goed, dat lukt je niet iedere keer.  Beide teams beginnen in dezelfde opstelling met dezelfde vakken tegenover elkaar”.

De eerste aanvallen van beide ploegen verliepen rommelig. Oost-Arnhem kreeg vanaf de stip een kans om de score te openen, maar faalde daarin. Na vier minuten schoot Paula raak, Maarten verdubbelde de voorsprong naar 2-0, en Lotte benutte een korte kans voor 3-0.  Er leek geen vuiltje aan de lucht, ook omdat Dalto verdedigend de zaak vanaf het begin goed onder controle had.  Tekenend hiervoor was een blok van Karin dat leidde tot gejuich op de D-side. De aanval haperde echter, het schot liep helemaal niet in deze fase, en er werd ook nog een stip gemist. Daardoor kon Oost-Arnhem, mede dankzij diverse nu wel benutte strafworpen, het initiatief overnemen, en een 3-5 voorsprong nemen.
Een knappe goal van Rudo en een one-hander van Mathijs luidden een fase in waarin Dalto orde op zaken stelde. Verdedigend werd Oost-Arnhem volledig afgetroefd, en Dalto scoorde vijf keer op rij, waardoor een 9-6 voorsprong genomen werd. Coach Ron Steenbergen van Oost-Arnhem (en voorheen van Dalto) nam een time-out om een scenario als de vorige keer te voorkomen, maar dat hielp maar even. Dalto kwam in zijn beste fase en was scherp in de aanval. De grote animator hierbij was Maarten, die in deze fase drie keer scoorde en zijn tegenstander onder de korf geen kans gaf.  In de laatste seconden  voor rust schoot Mathijs nog een keer raak, waardoor er een geruststellende 17-10 voorsprong op het bord kwam te staan.

Beide teams begonnen slordig aan de tweede helft. Oost-Arnhem maakte het eerste doelpunt, en pas na ruim zes minuten tekende Pia met een omdraaibal voor de eerste goal van Dalto na rust. Maarten bouwde de voorsprong verder uit, en Mathijs maakte zelfs 20-11 met de mooiste goal van de avond, een one-hander ondanks een overtreding, waarvoor hij anders een stip had meegekregen. Verdedigend bleef Dalto sterk, Oost-Arnhem ging diverse keren door de schotklok. Met negen doelpunten voorsprong had de wedstrijd beslist moeten zijn, maar vanaf 21-13 liepen de aanvallen van Dalto helemaal niet meer, en kroop Oost-Arnhem langzaam dichterbij. Met nog ruim zeven minuten te spelen was het 21-17 na een onnodig weggeven stip, en Herman van Gunst nam een time-out. Remy, Dico en Marlies werden ingebracht om de zege veilig te stellen.  De eerste poging van Remy mislukte, maar met een zuiver schot kon hij Hoenderdaal opgelucht laten ademhalen (22-18). Oost-Arnhem kwam nog wel terug tot 22-20, maar er was geen tijd meer om Dalto echt te bedreigen. Mathijs maakte aan alle onzekerheid een einde en bepaalde de eindstand op 23-20.

Over de tweede helft was Herman van Gunst uiteraard niet tevreden: “We hadden het niet meer spannend moeten laten worden. Ondanks een goede fase in de eerste helft, zie je dat we in de aanval nog niet constant genoeg zijn. We hadden ook te weinig damesgoals. Wel ben ik tevreden over de manier waarop we het de aanval van Oost Arnhem moeilijk hebben gemaakt. Als je strak verdedigt kun je af en toe ook wel eens een strafworp tegen krijgen. Volgende week tegen Rohda is het zaak om beter om te gaan met het achterverdedigen. Maar mindere wedstrijden moet je ook winnen”.

Scores Dalto:
Maarten 7 (1), Mathijs 5, Rene 3, Rudo 2, Paula 2, Lotte 1, Karin 1, Pia 1, Remy 1.

• Eerste foto’s

• De overige foto’s