Dalto/Klaverblad Verzekeringen 2 gaat helemaal los!

Na een verslag van Dalto 1 is het ook eens leuk om een verslag te schrijven van Dalto 2. Helemaal na de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Afgelopen zaterdag was de return tegen Nic. Voor de kerst werd er uit gewonnen met 20-32. We willen voor die wedstrijd nog even Manoek, Linde en Thijs v.d. Griendt bedanken. Zij gingen helemaal mee naar Groningen, zodat er ook reserves mee konden met Dalto 1.

Over de uitwedstrijd was het team niet geheel tevreden, een goede eerste helft maar nog genoeg verbeterpunten voor de tweede helft. We begonnen de wedstrijd met de volgende opstelling; 1e aanval: Jesse, Jaleesa, Jarl en Joost en de 1e verdediging: Dico, Joran, Floyd en Dide.

De wedstrijd begon wat moeizaam. Een vrije bal tegen 0-1 en door het slecht uitbrengen van de bal een schot tegen 0-2. Jesse die goed op de ballijn zat onderschepte de bal waardoor Dico met een doorloopbal de 1-2 kon scoren. Schot tegen 1-3 en Jesse met een omdraaibal 2-3. Twee stippen tegen en een schot van Dide zorgen voor 3-5. Door goed reboundwerk van Joost kan Jesse aanleggen voor de 4-5 en een schot tegen 4-6. Een kort schot tegen en een schot van Joran zorgen voor de 5-7.  Jaleesa achter de korf zorgt voor de 6-7 en Joost met een afstandschot zorgt voor de 7-7.

Niet het begin waar het team op hoopte maar langzaam komen ze beter in de wedstrijd. Dide en Dico met afstandschoten brengen de stand op 9-7. De eerste voorsprong van de wedstrijd. Joost speelt met een actie Jarl vrij 10-7 en een schot tegen 10-8. Joran met 2 schoten 12-8. Het volgende doelpunt laat dan even op zich wachten maar het is uiteindelijk Joost met een goede actie en een doorloopbal dit zorgt voor de 13-8. Gelijk daarna de 13-9. Dico met een afstandschot een afstandschot van Nic 14-10.  Joost en Jarl met 2 afstandschoten 16-10. Dico met een strafworp, een schot tegen brengen de stand op 17-11. Jarl die de bal achter zijn rug langs speelt naar Joost die hem rustig afmaakt brengt de ruststand op 18-11.

In de rust werd nog even goed besproken wat er beter moet in de tweede helft. Deze punten werden meegenomen naar de tweede helft en het tweede ging helemaal los.

Door goed werk van Joost een korte kans gemaakt door Jarl, een stip tegen en Floyd met een afstandschot zorgen voor 20-12. Alle basisspelers staan nu op het score formulier. Een doelpunt tegen, Jarl van afstand en een doorloopbal tegen zorgen voor 21-14. Is het dan wel of geen wisselen? Ik denk dat Ruud tijdens de training ook nog even een rekenlesje moet geven. Geen wisselen dus en het vak van Dico mag blijven aanvallen.

Dide maakt een afstandschot, een afstandschot tegen, Joost van afstand, Dico van afstand en Dide weer van afstand, 25-15. Een stip tegen en Jarl van afstand 26-16. Een time out met nog 17.40 minuten te spelen en de reservebank mag zich alvast gaan klaar maken voor een invalbeurt.

Floyd van afstand, Dico van afstand, Jaleesa 2 keer van afstand brengt de stand op 30-16. En zo gaat het de tweede helft hard met de doelpunten. Op de bank hebben we het er al over dat de 40 op dit tempo zeker gehaald moet worden.

Dico met een korte kans, een blokkie van Jaleesa op haar dame, en weer een korte kans van Dico, 32-16. Een goede actie van Jarl zet Joost vrij, 33-16, en een goede pass van Joost op Jarl, hoe Jarl hem maakt geen idee, maar hij zorgt voor de 34-16.  Een goede actie van Floyd 35-16 en Dide met een kort schot 36-16.

Een kleine kans van Jarl zorgt voor de 37-17. En dan mag het eerste aanvalsvak de wedstrijd verlaten. Nog een mooi feit over dit vak. De tweede helft hebben zij in 12 aanvallen 9 keer gescoord, waarvan 8 doelpunten op rij. Marlies, Lies, Remy en Jeremie komen in het veld.

Een stip tegen en een korte kans van Joran, 38-18. Ook Thijs en Linde komen nog in het veld voor Joran en Dide. Thijs scoort meteen zijn eerste schot en de handdoeken vliegen hem gelijk om zijn oren. Remy van afstand, Jeremie met een wegspringbal (Jarl vond het geen terecht doelpunt), een afstandschot tegen, een stip mee (oeps mis) en Linde met een schot. Een stip tegen en een afstandschot van Marlies brengen de eindstand op 43-20.

Een wedstrijd waarin het tweede zich knap wist te herstellen en uiteindelijk 43 keer scoorde uit 88 aanvallen. Aankomende zaterdag reizen we af naar Amsterdam waar voor Dalto 1 een belangrijke uitwedstrijd op het programma staat tegen Rohda. Ook Dalto 2 speelt tegen Rohda dat met 2 punten onderaan staat.

We zien jullie graag in Amsterdam.

19.00 uur Dalto 1 gevolgd door Dalto 2 om 20.30 uur.

Tessa

Foto’s: Carel sr