Dalto/Klein Zwitserland E1 kampioen!

Dalto/Klein Zwitserland E1 kampioen!

Vandaag was het dan zover, de spannende kampioenswedstrijd tegen DVO E1. Een geduchte tegenstander van wie we de vorige wedstrijd hadden verloren met 15-11. Afgelopen week hebben we daarom dan ook hard getraind, samen met de E2. Ook hebben we gisteren op de training een partijtje gespeeld tegen de D2, een erg goede voorbereiding. Dit zaalseizoen heeft de E1 voornamelijk veel gewonnen met uitslagen als 21-9 en 22-11. Hier en daar ook wat verliespartijen of spannende potten.

Deze wedstrijd begon de E1 met twee doelpunten achterstand, maar ze lieten zich niet afleiden en scoorden al snel drie doelpunten achter elkaar. Een hele lange tijd bleef DVO op drie punten staan en bleven wij lekker door scoren. We gingen de rust in met 10-4.

Na de rust was het enthousiasme enorm, hierdoor was de rust even verdwenen. Gelukkig herstelde de E1 zich snel en scoorden de kinderen genadeloos nog acht prachtige doelpunten. De eindstand was 18-9. Alle kinderen hebben gescoord, en hoe! Het plezier in het samenspel straalde er van af. Thijmen heeft aardig wat scherpe ballen op één been erin geknald, Sterre maakte ook haar puntjes met betoverende kalmte, Stefan maakte zijn ballen op afstand uitstekend af, Kim, onze topinvaller, legde met precisie haar kansen erin, Sophie heeft ondanks haar oogontsteking nog een mooi puntje meegepakt op afstand en Fiep maakte haar strafworp perfect af. Maar niet alleen de kinderen hebben ervoor gezorgd dat dit een heerlijke kampioenswedstrijd was, ook alle vrienden, vriendinnen, opa’s en oma’s, vaders en moeder, broertjes en zusjes hebben bijgedragen aan dit geweldige seizoen. Bedankt daarvoor!

Bij een kampioenschap hoort natuurlijk een medaille en een lekker stuk taart! Hiervan hebben de kinderen heerlijk kunnen genieten na afloop.

Het is een feestje om deze enthousiaste en fanatieke kinderen te coachen en te zien korfballen. Wij zijn ontzettend trots op deze kanjers en hopen er een net zo leuk en sportief veldseizoen van te maken!

Groetjes Rosanne