Dalto/Paul Brink Advies 5 poetst het blazoen op in Hengelo

Dalto/Paul Brink Advies 5 - Swift 2

Nog een restje veld

In de laatste speelronde op het veld trof Dalto 5 Antilopen 3. Na de nederlaag tegen koploper Dindoa de week ervoor hadden we wat recht te zetten. In een spannende wedstrijd ging het lange tijd gelijk op. In de tweede helft wist Dalto echter  de wedstrijd naar zich toe trekken (eindstand: 17-15). Daarmee nam het tevens de tweede plaats in de poule over van Antilopen.

En dan de zaal

Aan de start van het zaalseizoen vond er een wisseling plaats in het 5e. Linde verdiende een plek in Dalto 3 en Esther kwam ons versterken. Met het team is een duidelijke ambitie uitgesproken: meedingen om het kampioenschap in de poule!

In de eerste speelronde van het zaalseizoen werd overtuigend gewonnen van KZ met 31-24. Op speeldag twee kwam ZKV op bezoek. Op papier de meest geduchte tegenstander uit de poule. Ondanks een kleine voorsprong bij rust wist ZKV de stand in de tweede helft om te draaien. Kansen op de gelijkmaker waren er nog in de laatste minuten, een goal helaas niet (eindstand: 19-20).

De laatste wedstrijd van 2018 en de eerste wedstrijd van 2019 waren beiden erg moeizaam. In Apeldoorn kwam Dalto 5 pas halverwege de tweede helft weer op voorsprong bij 12-13 waarna het de wedstrijd vijf minuten voor tijd kon beslissen (eindstand: 14-16). Thuis tegen Swift kwam Dalto vlak voor tijd op 12-11. Een goal in de laatste minuut betekende echter duur puntverlies (eindstand: 12-12).

Door de vooralsnog ongeslagen reeks van ZKV moest er afgelopen zaterdag gewonnen worden tegen HKC in Hengelo om in de voetsporen van de koploper te blijven. In een eenzijdige wedstrijd kon Dalto 5 aan het zelfvertrouwen en doelsaldo werken. De 6-17 voorsprong bij rust leidde tot een ontspannen rustbespreking en in de tweede helft werd de score flink uitgebouwd (eindstand: 11-32).

Komende zaterdag speelt Dalto 5 na de wedstrijd van het eerste thuis tegen de nummer drie in de poule, Groen Geel.  Verliezen betekent voorlopig afhaken in de kampioensrace, bij winst wordt er een gat geslagen met de andere teams uit de poule. Even blijven hangen na de wedstrijd van het eerste zal worden beloond!

Patrick

20190120 Stand Dalto 5

Foto’s van de wedstrijd Dalto/Paul Brink Advies 5 – Swift 2