Dalto/SIMGroep A2 – BEP A1, loeispannend!

Afgelopen zaterdag, 1 december, speelde Dalto/SIMGroep A2 tegen Bep A1 de tweede competitiewedstrijd. In de eerste competitiewedstrijd, uit tegen Tempo A1, werd er helaas verloren. Maar na goed trainen, afspraken maken en wat veranderingen in de samenstelling van de vakken waren we er helemaal klaar voor afgelopen zaterdag. We moesten helaas Floor alweer missen, zij is opnieuw geblesseerd.

Maar goed, na kort warmlopen, inschieten en de laatste woorden van de trainers kon de wedstrijd nu echt gaan beginnen. We begonnen de wedstrijd gelijk met een voorsprong van 1-0 door Justin die een doorloopbal scoorde. Daarna kwamen we wel gelijk achter maar Manoek maakte met een mooie doorloopbal de 2-2. Vervolgens maakte Nordin de 3-3 maar gingen we daarna in een slordige fase. We waren wat onrustig en maakte soms verkeerde keuzes waardoor we achter kwamen tot 3-6.

We namen een time-out om te bespreken wat we anders moesten doen. We moesten slimmer met elkaar gaan spelen en de beste kansen zoeken. De time-out hielp want door de afstandsschoten van Ruth, Carel en Suzanne kwamen we weer gelijk tot 6-6. Helaas konden we niet direct op voorsprong komen, Bep scoorde en bracht de stand op 6-7. Maar daarna namen wij het over, door de doelpunten van Justin, Suzanne en Carel werd het 9-7 en gingen we rusten met een stand van 9-8.

In de rust werd besproken hoe we het moesten gaan aanpakken. Alles werd besproken en wij hadden er vol vertrouwen in dat we dit gingen winnen. Zo gingen wij met nieuwe energie het veld weer in. Het beloofde een spannende tweede helft te gaan worden.

Na rust maakte Bep de gelijkmaker 9-9. Maar na twee doelpunten van Carel stonden we weer op een 11-9 voorsprong. En dóór, maar Bep kwam weer gelijk. Zo ging het hele tijd gelijk op en bleef het verschil maximaal maar 1 punt tot 14-14. Daarna gingen wij beter spelen en kwamen we tot een 16-14 voorsprong door doelpunten van Manoek en Nordin. Daarna werd het 18-15 door de schoten van Carel en Nordin. Hierna kwamen we in een spannende fase, Bep A1 kwam terug tot 18-17. Maar door een mooie actie van Carel die naar binnen rende de bal in de handen van Roemer gooide terwijl hij zelf op de grond belandde maakte Roemer de kans knap af en werd de stand 19-17. Het werd 21-18 door een schot van Anne gevolgd door een schot van Roemer. We kregen nog een stip tegen waardoor het 21-19 werd. We hadden nog ± één loei spannende minuut te gaan. Bep A1 kreeg nog één aanval, maar die werd niet benut en zo bleven de punten thuis.

Het was een spannende wedstrijd waarin wij uiteindelijk terecht hadden gewonnen. Wij waren in alles wat slimmer en rustiger wat in ons voordeel uitpakte. Manoek en Justin nog heel erg bedankt dat jullie bij ons wilden spelen, jullie waren super!

Zaterdag 8 december, speelt Dalto A2 thuis tegen KZ A1 om 14:25 uur. Het belooft geen makkelijke wedstrijd te worden, maar we gaan er een mooie wedstrijd van maken. Zij zie u graag om ons aan te moedigen, tot dan!

Ruth

Carel sr