Dalto/SIMGroep A2 knokt zich terug met geweldige come back

Afgelopen zaterdag moest de A2 aantreden tegen BEP A1. Een tegenstander die vorige keer met twee punten verschil was verslagen in een spannende wedstrijd. Voor de wedstrijd had BEP 2 punten en Dalto 4. Een wedstrijd waar het er dus om gaat.

In de voorbespreking was het belangrijkste punt dat een goed resultaat alleen mogelijk is wanneer er als team gespeeld wordt met vertrouwen in jezelf en in elkaar. Ook werd er gewezen op het feit dat dit team trots mag zijn op wat ze bereiken. Het is nou eenmaal niet makkelijk als je tegen teams als KZ A1 en Tempo A1 moet spelen. Er zitten geen slechte teams in deze klasse en helemaal niet in deze poule! Het feit dat Dalto A2 zich staande weet te houden is gewoon knap.

Het begin van de wedstrijd, beide ploegen startten vol goede moed en met volle inzet. Dalto had het initiatief in de eerste 20 minuten. Dalto had niet meer dan 2 minuten nodig voor een doelpunt en verdedigend hield iedereen zich goed aan de afspraken. Ruth wist met de hulp van Anne de beste aanvalster van BEP goed in bedwang te houden. Zij kwam aanzienlijk minder in het stuk voor dan in de eerste wedstrijd tegen BEP.

Dit goede verdedigen ging de hele wedstrijd door, maar aanvallend begon het na de 20 minuten wel wat te haperen. Op 18 minuten in de eerste helft had Dalto A2 een kleine voorsprong opgebouwd van 7-10, maar helaas gingen we na 25 minuten de rust in met 12-10. Niks is onmogelijk met die stand, maar mentaal toch een lastig moment.

Hoe de aanval vlot te trekken was dan ook het belangrijkste in de rust. BEP gaf ons eigenlijk alle ruimte in het rondspel, maar we lieten ons daardoor verleiden tot het vertragen van ons spel. De aanvalsopzet verliep te traag en te rommelig.

In de tweede helft ging het lange tijd gelijk op. Dalto probeerde uit alle macht het verschil kleiner te maken maar BEP bleef heel goed weerstand bieden. Het verschil bleef maximaal twee punten tot aan de laatste 12 minuten. Aanvallend ging het de tweede helft nog niet makkelijk. We bleven moeite houden met de verdedigende tactiek van BEP. De sterke verdediging van Dalto was de reden dat het spannend bleef, maar 12 minuten voor het eind sprong BEP ineens naar 4 punten verschil. Het teken voor de coaches van de A2 om een time-out te nemen.

De spelers werden andermaal op scherp gezet en er werd gehamerd op het geloof, 4 doelpunten met nog 12 minuten is makkelijk te doen. De peptalk was zeker niet aan dovemans oren gericht! Helaas had de peptalk van de coaches van BEP even goed geholpen en gingen beide teams er met evenveel felheid in. Dit leidde tot harde duels, kleine irritaties en harde botsingen van Roemer en Anne. De laatste werd beloond met een prachtig blauw oog.

De stand schommelde naar de twee verschil, nog altijd in het voordeel van BEP. De spirit was volledig terug bij Dalto en het was ook een flinke klap toen BEP het verschil weer naar 4 punten wist te tillen

De stand was 19-15 met nog 2 minuten en 30 seconden te spelen.… BEP neemt een time-out. Nu is de opgave een stuk lastiger dan bij de time-out 10 minuten geleden. Toch bleek deze time-out funest voor BEP. Bij Dalto waren het de spelers die tijdens de time-out het woord voerden. Ze pepten elkaar op, gaven aanwijzingen en vertrouwen aan elkaar.

In de laatste 2,5 minuut hadden de spelers van Dalto geen spanning meer. Er was niks meer te verliezen. In de verdediging werd keihard gewerkt om zo snel mogelijk de bal naar de aanval te krijgen en in de aanval werd snel naar goede kansen gezocht.

In deze laatste 2,5 minuut was Dalto heer en meester. Overal in het veld. Het vak Carel, Roemer, Anne en Ruth had maar 1 minuut nodig voor 2 doelpunten. Nog 1,5 minuut met 2 punten achterstand. Dat zou BEP nog steeds moeten kunnen uitspelen, maar Dalto stopte niet. In de volgende aanval wist Twan met een prachtige one-hander de stand naar 1 punt terug te brengen.

Zonder dat BEP een schot kon produceren had Dalto de bal al weer onderschept en naar de aanval gebracht. De spanning was om te snijden, al had Renée daar geen last van. Koelbloedig wist ze de gelijkmaker binnen te schieten met nog 40 seconden op de klok!

Een gelijkspel dat echt voelt als een overwinning en een belangrijke stap voor Dalto A2. De strijdlust was fantastisch. Ik durf te spreken voor de coaches en de aanwezige ouders dat we trots waren op deze prestatie!

Sacha

Foto’s: Carel sr