Dalto/SIMGroep A2 wint ruim van TOP/SolarCompleet A2

Dalto/SIMGroep A2 - TOP/SolarCompleet A2

Na de verloren wedstrijd tegen Antilopen. Vond de A2 dat er wel weer gewonnen mocht worden. En dit is ze zeker gelukt. De wedstrijd tegen TOP A2 eindigde met 26-18 op het scorebord in het voordeel van Dalto.

De wedstrijd werd gestart met de volgende opstelling. Joren, Thijs, Willeke en Naomi begonnen in de aanval en Mart, Mika, Suzanne en Linde in de verdediging.

De A2 kwam wat moeizaam op gang en kwam niet tot scoren in de eerste paar minuten van de wedstrijd. Het was dan ook de tegenpartij die via een vrije bal de wedstrijd opende. Gelukkig stond de verdediging sterk en kwam na zeven minuten eindelijk de goal van Joren.

De scheidsrechter was vrij streng op het geven van vrije ballen en stippen, hier werd dan ook mooi gebruik van gemaakt. De drie goals, uit handen van Mika en Joren, werden vanaf de stip de korf in gelegd. Maar Top bleef niet achter en pakte ook wat goaltjes mee waardoor de A2 niet de kans kreeg om de wedstrijd in de beginfase al te kunnen beslissen. Tussenstand 4-4. Vervolgens maakten Thijs, Joren en Mika het gat naar de 7-5.

Na de aangevraagde time-out viel de A2 even stil. Er werd niet gescoord en er werden te veel passfouten gemaakt. Gelukkig herpakte het aanvallende zich weer en dat resulteerde in een vrije bal die benut werd door Mika en een afstandsschot van Mart. De dames konden natuurlijk niet achterblijven met scoren dus maakte Willeke met een prachtige doorloopbal de 11-7 en Linde met een schot de 12-7.

TOP speelde niet slecht, maar maakte de kansen die ze kregen niet af. Dalto slaagde daar wel in en was duidelijk de bovenliggende ploeg. De ruststand was dan ook in het voordeel van Dalto, 12-8.

Na rust werd de stand al snel 14-9 door een doorloopbal van Linde en een fraaie combinatie tussen Mika en Mart. Hierna vielen de goals bij beide teams even niet meer. De aanvallen liepen wat stroefjes en de A2 moest weer even op gang komen.

Gelukkig schoot Willeke de 15-9 binnen en maakte Joren een doorloopbal. In de mooie actie van Willeke ging zij helaas door haar enkel waarna Mirte op haar plek in het veld kwam. Dit was bij de stand 18-10.

In de slotfase van de wedstrijd gaf TOP toe aan het feit dat het een verloren wedstrijd was. Zij scoorden wel mee, maar geen moment kwamen ze in de buurt van Dalto.

Thijs scoorde een mooie fade-away en een kleine kans, Mart vond ook de korf en met een schot van Suzanne stond het scorebord alweer op 23-13. Hierna vond wel het hoogtepunt van de wedstrijd plaats. Joren stond klaar om een vrije bal te nemen maar prompt stond zijn heer voor zijn neus om hem een fraai dakje uit te delen. De wedstrijd werd afgesloten met goals van beide partijen. Mart legde het laatste goal voor de Driebergse partij erin en de scheidsrechter floot voor het eindsignaal.

Eindstand 26-18.

Scores:
Joren 6, Mika 5, Thijs 4, Mart 4, Willeke 3, Linde 3, Suzanne 1.

Namens de A2,
Linde