Dalto/Zhimble 3 strijdt thuis voor kampioenschap en promotie naar Reserve Hoofdklasse!

Voor de start van de eerste veldhelft waren de verwachtingen niet heel hoog. Lekker meedraaien in de middenmoot, zorgen dat we niet degraderen, veel leren en leuk spelen. Dat WAS de doelstelling toen. Toen was de eerste veldhelft afgelopen en stonden we ineens bovenaan.

In de zaal hadden we een beetje pech, in de eerste paar wedstrijden speelden we voornamelijk tegen teams die maar al te graag spelers uit het eerste tegen ons inbrachten en daardoor waren de resultaten in niet heel denderend. Maar uiteindelijk herpakten we onszelf en draaiden we ook in de zaal lekker bovenaan mee. Met als ultieme hoogtepunt de overwinning tegen SCO 2 door een onvergetelijke buzzer beater wat ons de overwinning bezorgde en SCO uiteindelijk het kampioenschap kostte.

Al met al een prima zaalseizoen met uiteindelijk prima resultaten. Een goed vooruitzicht om op het veld om de bovenste plek te gaan strijden.

En toen kwam de tweede veldhelft. De tweede veldhelft wordt door velen gekenmerkt als een aanhangsel. Eigenlijk heeft niemand zin in deze helft, maar wij wilden kampioen worden dus gingen er toch nog vol tegenaan.

De eerste wedstrijd was tegen Oranje Wit 2, een ploeg die we nog goed herinnerden omdat we in de eerste wedstrijd uit de eerste acht aanvallen ook acht doelpunten noteerden. We gingen vol vertrouwen de wedstrijd in maar werden vooral in de eerste helft afgetroefd door Oranje Wit. In de tweede helft begonnen we met een achterstand maar kwamen we goed terug maar kwamen we net een paar minuten te kort om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Helaas een valse start van de tweede veldhelft maar er was nog niks aan de hand.

De tweede wedstrijd was een derby tegen DVO 3. DVO stond onderaan de ranglijst moesten deze wedstrijd ‘gewoon’ kunnen winnen. Echter was DVO veel scherper en speelden wij onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Nog niet eerder dit seizoen werd er twee keer op rij verloren en leken onze kansen op het kampioenschap definitief voorbij.

Toen kwam Nieuwerkerk 2 op bezoek. Misschien wel één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Nieuwerkerk stond op dat moment bovenaan en het zou een hele kluif worden om van Nieuwerkerk te winnen. We speelden echter onze beste wedstrijd tot nu toe en wonnen in een spannende wedstrijd met één punt verschil. Hierdoor kwamen we weer gelijk met Nieuwerkerk en onze naaste concurrenten lieten ook punten liggen. Wellicht waren er nog kansen voor ons.

Hierna kwam SKF 4. Bekend vanwege Bob de Jong. Elmer kreeg de taak om Bob van het scoren af te houden. Leuk gegeven was dat bij de stand van 6-6 alleen Mika ons nog tegenwoordigde op het scoreformulier. Uiteindelijk trokken we deze lastige wedstrijd naar ons toe en bleven we nog in de race om de hoogste plek op het podium.

Nog twee wedstrijden te gaan, we stonden met Nieuwerkerk gelijk in punten en een gelijk onderling resultaat. KCC, ook een concurrent voor het kampioenschap, heeft ook evenveel punten als wij en Nieuwerkerk.

De zaterdag van de voorlaatste wedstrijd. KCC moest vroeg in de morgen spelen tegen Nieuwerkerk. Als KCC won dan hadden we het zelf echt in de hand. Won Nieuwerkerk, dan moesten we heel veel doelpunten gaan scoren om het doelsaldo goed te maken ten opzichte van Nieuwerkerk. Om 12.00 uur was er ineens heel goed nieuws. KCC won van Nieuwerkerk en daardoor hoefde wij alleen nog maar 2 keer te winnen. Van TOP en van KCC.

De wedstrijd tegen TOP was zo’n wedstrijd die we al vaak gehad hadden. Heel hard werken, net iets minder resultaat. Met behulp van de meegereisde reserves sleepten we de wedstrijd er in de laatste minuut uit. Nu kunnen we het thuis afmaken.

Nu hoopten jullie natuurlijk dat er een samenvatting zou komen van die laatste wedstrijd en dat we al kampioen waren geworden. Maar die moet natuurlijk nog gespeeld worden. Op 15 juni om 15.00 uur speelt Dalto 3 haar kampioenswedstrijd tegen KCC 4. Ons verzoek, kom ons aanmoedigen en steun Dalto 3 naar promotie naar de Reserve Hoofdklasse.

Als laatste wil ik alle reserves en gasttrainers bedanken dat ze tijd vrij hebben gemaakt om bij ons reserve te zitten of ons te trainen. Even een overzichtje:

  • Reserves: Rik, Anouk, Aryan, Ivey, Jammy, Eline, Renée, Jorn, Mart en Arie
  • Gasttrainers: Arianne, Wim, Arnoud, Fernand, David, Leen, Milo en Kees

Dalto 3 is niet alleen de spelers en coaches die in het team zitten, maar ook al deze personen die hierboven vermeld staan. Bedankt!!!

Nog even ter herinnering, zaterdag 15 juni om 15.00 uur. Moedig ons aan naar het kampioenschap!!!

Conner