Dalto/Zhimble D1 halverwege . . .

20200125 Dalto/Zhimble D1

Foto: Leon Bijnsdorp

Precies halverwege de competitie wordt het toch eens tijd om ook iets over Dalto D1 te schrijven. En eigenlijk kunnen we heel kort zijn, het gaat TOP!
Op het veld was het moeizaam, dus de grote vraag was hoe gaan we het in de zaal doen? Ten opzichte van het veld kwam Thijmen er als vijfde heer bij.

De eerste wedstrijd was tegen Tiel’72, een grote onbekende, geen vergelijkingsmateriaal van het veld, dus spannend hoe dit zou eindigen, en spannend werd het. Een wedstrijd die echt op en neer golfde, 1-0, 1-4, 7-4, 7-11 en uiteindelijk een 12-13 overwinning. Twee lekkere eerste punten.

De tweede wedstrijd was tegen Wageningen, in mijn idee niet een van de topploegen, maar halverwege de competitie kijken we daar toch anders tegenaan. Een goede wedstrijd werd ruim winnend afgesloten, 16-10. Een lekker gevoel.

In de derde wedstrijd komen we een medekoploper tegen, DVO. Voorafgaand vertel ik de kinderen, als je er elke wedstrijd tien scoort, dan doe je bovenin mee en is het maar de vraag of je tegenstander er meer scoort. Tegen DVO blijven we steken op negen, niet genoeg voor de winst, maar wel een puntje aan de wedstrijd over gehouden.

Op het veld gingen we er met ruime cijfers af tegen OVVO. Maar in deze wedstrijd waren de rollen snel omgedraaid. Een mooie wedstrijd, met veel spelers die scoorden eindigde in een 7-13 overwinning. Als gedeeld koploper gaan we de kerstvakantie in. Daarin spelen we nog een toernooi bij SKF, tegen drie ploegen uit onze competitie. Kansloos zijn we tegen SKF, Tiel was ook te slim voor ons en het dieptepunt was de wedstrijd tegen DVO die in de laatste minuut verloren ging, 1-2. Snel vergeten en weer aan de competitie denken.

Onze concurrenten SKF en DVO moeten beide nog tegen Wageningen. Zelf krijgen we de onderste twee ploegen op bezoek. Dindoa wordt met een 14-4 nederlaag weer naar huis gestuurd. En een week later ondergaat Telstar met 17-5 hetzelfde lot. In deze wedstrijd scoren alle basisspelers en zijn de dames goed voor zeven goals.

Wageningen blijkt het ondertussen goed te doen en wint tegen zowel DVO als tegen SKF (21-14!). Onze zevende wedstrijd is tegen SKF. Binnen één minuut staan we 2-0 achter, dat vraagt om een time out in de vierde minuut (zagen we dat Oost-Arnhem, ’s avonds bij het eerste ook niet doen?). Deze time out draaide de wedstrijd om, via 2-3 en 3-3 stond het bij rust 3-7. Een prettige voorsprong, maar na rust trok SKF de stand bij 9-9 weer gelijk. Een bloedstollende slotfase brak aan, maar bij 9-11 was de wedstrijd gespeeld en scoorde SKF er nog één voor de statistieken.

Na zeven wedstrijden zijn we de trotse koploper, één punt voor op Wageningen. Voorzichtig dromen de kinderen al over het kampioenschap en dan ….

Zaterdag spelen we om 10.00 uur thuis tegen Tiel’72, kom deze mooie ploeg gerust eens aanmoedigen.
Oh ja, misschien heeft de gasttraining van Barry ook wel geholpen.

Trotse coach, Edwin

20200125 Dalto/Zhimble D1

Foto: Edwin van Kooten Niekerk