Dalto/Zhimble D1 op het SKF Eindejaarstoernooi

Om half 9 stond Dalto/Zhimble D1 in Hoenderdaal klaar om naar het Eindejaarstoernooi in Veenendaal te gaan, ondertussen een jaarlijks terugkerend evenement bij SKF waar Dalto met één of meerdere teams aan mee doet.

De eerste wedstrijd was meteen een topper. SKF was de tegenstander, die kennen we nog van het veld toen we twee keer ruim verloren. De beide ploegen bleken vandaag lekker aan elkaar gewaagd en de eerste wedstrijd van het toernooi bleek ook de wedstrijd met de hoogste uitslag. SKF kwam snel op 2-0, maar na vier minuten stond het weer gelijk. Tot 4-4 scoorde SKF eerst gevolgd door een goal van Dalto. Na tien minuten kwam Dalto op voorsprong, maar nu maakte SKF gelijk. In de dertiende minuut stond het nog 6-6. De 7-6 van SKF wist Dalto helaas niet te counteren, waarna SKF uitliep naar 10-6. De laatste goal kwam op naam van Dalto. Met opgeheven hoofd kon Dalto het veld verlaten. Zeven goals in 20 minuten is een mooie opsteker.
Scores: Thomas 2, Zonne 2, Lonneke, Douwe en Yari 1

De tweede wedstrijd was tegen DVO, ook bekend als veldtegenstander, waar we twee keer met één goal verschil van verloren. Na SKF waarschijnlijk de sterkste tegenstander. Helaas speelde Dalto niet zoals de eerste wedstrijd, kansen werden niet gecreëerd en het hele team miste scherpte. Na tien minuten was het ook DVO pas twee keer gelukt om te scoren. Met een ander aanvalsvak hoopten we op een kans om weer aansluiting te vinden, maar na 16 minuten stond er gewoon 0-4 op het scorebord. twee minuten voor tijd toch nog een goal, maar deze werd direct gepareerd door DVO wat de eindstand van 1-5 opleverde. Een wedstrijd om snel te vergeten, ook omdat ook DVO niet goed speelde.
Score: Yari

De derde wedstrijd was tegen de op papier zwakste en voor ons meest onbekende tegenstander Tiel ’72. Na vijf minuten stonden er al twee Dalto-doelpunten op het scorebord, in de achtste minuut ook de eerste van Tiel. Met meer gestructureerd spel en verdedigend veel meer meekijkend, werd deze wedstrijd, zeker door de vele onderscheppingen, een makkelijke prooi voor Dalto. Na 20 minuten stapten we met 8-1 van het veld af.
Scores: Lonneke 2, Thomas, Douwe, Fjodor, Zonne, Tijme en Merel allen 1

Na deze eerste drie wedstrijden was wel duidelijk dat de derde plek het hoogst haalbare was, maar dan moest wel de wedstrijd tegen Dindoa gewonnen worden. Dindoa won net als Dalto wel van Tiel maar wist verder nog niets te winnen. Dalto mocht de bal uitnemen, 15 seconden later mocht Dindoa dat doen, want de stand was dan al 1-0. Via 3-0 stond het halverwege 3-1. In het resterende deel scoorde Dalto nog drie keer en wisten zij het verdedigend goed dicht te houden, eindstand 6-1
Scores: Thomas 2, Merel, Douwe, Yari en Fjodor 1

Naomi was er helaas niet bij, Dina scoorde helaas niet, maar was zeker nuttig voor het team met een aantal goede assists en strafworpen die ze mee kreeg.

Al met al een geslaagd toernooi, waarin we hebben vastgesteld dat we echt verder ontwikkelen en individueel en als team beter worden. Dat bleek zeker in de wedstrijden tegen SKF en Dindoa. Korfballen doen we hierna als team even niet, Dalto D1 speelt pas 19 januari haar eerste wedstrijd in 2019, uit tegen Groen Geel. Maar 26 januari is iedereen natuurlijk welkom om de D1 in Hoenderdaal aan te moedigen tegen Tempo D1 om 11:10 uur.

Edwin