Dalto/Zhimble D1, een overzicht na drie weken

Het vorige bericht is alweer van drie weken geleden. De goede voorbereiding zat er op en de eerste competitiewedstrijd stond voor de deur. DVO uit was de eerste wedstrijd. Al direct bleek waar ieders talent ligt, dat van de coach lag niet bij shirts meenemen, want die lagen nog bij het Dalto-clubhuis, en Dalto D1 stond al bij DVO. Een beetje geïmproviseerd met hesjes, konden we toch aan de wedstrijd beginnen. Een snelle 1-0 van DVO werd snel gelijk getrokken, maar daarna liep Dalto D1 achter de feiten aan, de 3-1 werd nog gecounterd tot 3-2, maar pas bij 7-3 scoorden wij ons volgende doelpunt.De rust werd zelfs bereikt met 9-3. Voldoende werk voor de coaches in de rust, maar met succes, 19 minuten lang scoorde DVO niet. Dalto, ondanks een gemiste strafworp kwam in de 18de minuut op 9-6. Dan hoop je als coach op de 9-7, maar helaas valt hij dan net aan de andere kant: 10-6. In de slotminuut scoorde DVO dan nog een keer en eindigde de eerste wedstrijd in een 11-6 nederlaag.

De tweede wedstrijd mocht de D1 thuis tegen SKF, dat goed aan de competitie was begonnen met een 17-2 overwinning op Wageningen. We waren gewaarschuwd. De snelle 0-2 trokken we een beetje recht door de 1-2, maar SKF kwam snel en met goed spel op 1-3, net als vorige week tegen DVO. Maar ook nu hielden we de tegenstander 19 minuten op de 0 en scoorden wij er zelf 4, met een 5-3 voorsprong bij rust als gevolg. Een tevreden coach, die werklust zag. Maar de tweede helft toonde SKF dat zij toch echt een stapje verder zijn. In 13 minuten hadden ze de stand omgebogen naar een 5-7 voorsprong. Na een kwartier in de tweede helft noteerde Dalto haar eerste (en enige) doelpunt in de tweede helft. Ook na dit doelpunt hoop je op een opleving zoals de week daarvoor tegen DVO. Maar SKF was gewoon scherper, sneller en effectiever en speelde de wedstrijd knap uit, eindstand 6-10. DVO won deze dag maar nipt van Wageningen 11-10.

Zaterdag 22 september onze tweede uitwedstrijd, nu bij Wageningen. Ook deze wedstrijd een 1-3 stand op het scorebord na nog geen tien minuten spelen, maar dit keer in ons voordeel. En alleen op 3-5 was het verschil nog een keer twee, maar Dalto speelde met leuk afwisselend spel (en veel doorloopballen) naar een 3-10 ruststand. Duidelijk was wel dat deze helft goed was voor het vertrouwen, maar ook de tweede helft moest er goed geknokt worden. Elkaar kansen gunnen en kijken wie er het beste voorstaat. Dat ging uitstekend tot 3-15, daarna kwam een wat moeizamere periode. In de vijf minuten die volgden deed Wageningen iets terug 6-16. Spannend werd de wedstrijd niet meer, maar ook als je invalt is het heerlijk om nog een doelpuntje mee te pakken. Eindstand 7-18.

Volgende week komt Wageningen om 9:30 uur bij Dalto op bezoek. SKF is de fiere koploper, Dalto hoopt DVO nog de tweede plaats af te pakken.
Na drie wedstrijden hebben alle spelers minstens één doelpunt gescoord en de 30 doelpunten zijn prima verdeeld over de jongens en de meiden.

Tot komende zaterdag bij Dalto D1 – Wageningen D1.

Edwin