De avonturen van SuperSiedsma(n)

Column AvdP - Daltosite

Ooit werd hij gevonden in een maïsveld in het Noorden, naast een neergestort ruimteschip, hij droeg een geel shirtje met nummer 4, waar hij nog steeds erg gehecht aan is.

Het kleine jongetje belandde vlak bij een boerderij en werd daar liefdevol opgevangen door het boerenechtpaar.

Waarschijnlijk kwam hij van de planeet K4 gelegen naast K5 in een melkwegstelsel ver weg van hier, maar zeker weten doen we niet. Al snel ontdekten ze dat hij geen gewone jongen bleek te zijn, hij at paardenbloempjes en brandnetels als ontbijt, dronk kiezelsteentjes met verse melk en rauwe eieren voor de lunch en kauwde op wilde bijen, kastanjes en maïskolven voor het diner.

Hij bleek ook bovenmenselijke krachten te hebben en supersterk te zijn, met spierballen als gehard staal en als hij sprong dan leek het wel alsof hij kon vliegen.

Het kleine mannetje bleek ook zeer handig te zijn met een bal, de hele dag rende hij op zijn klompjes heen en weer en schoot de bal van alle hoeken en standen in de mand van de korfbalpaal op het boerenerf. De boer en boerin leerden hem verantwoordelijk om te gaan met zijn supertalenten en stuurden hem gelukkig naar de mooiste en beste korfbalclub van het universum: DALTO.

In het gewone leven doet hij zich voor als Rene Siedsma; Een beetje suffige Online Marketing Consultant, met een iets te groot pak, haar in de scheiding en met bril als dekmantel en verliefd op Lotte Lane.

Maar schijn bedriegt, wij weten inmiddels wel beter, en wat eronder dat pak zit, zodra die fluit blaast, ontpopt hij zich als de man van staal en komt zijn ware aard tevoorschijn: SUPERSIEDSMAN!

Onder zijn gele shirt prijkt een grote S, en rood en blauw zijn naast geel en zwart zijn lievelingskleuren, uiteraard 4 stuks.

Thuis draagt hij graag een rode cape en nu we dit nieuws wereldkundig maken, mag hij er voortaan ook mee inschieten en mee komen oplopen.

Hij leerde en gebruikt zijn krachten om anderen te helpen en beter te maken, en deze missie begrijpt hij als geen ander. In het veld bijt elke tegenstander zich helemaal stuk, sommigen kijken er zelfs een beetje onnozel bij en versuft om zich heen, alsof ze verdwaald zijn en niet weten wat hun overkomt. Ik heb er zelfs een paar met tranen in hun ogen gezien die in de rust om hun mama vroegen.

In de rebound staan ze zinloos tegen hem aan te duwen alsof er een betonnen muur staat en in de sprongduels kom je in bezet gebied.

Lachend heerst en verdeeld hij de blauw-gele bal met één hand onder de korf. Je zou hem zelfs in zijn andere hand een glas melk met kiezelsteentjes kunnen geven, die drinkt hij met gemak rustig op.

Maar SuperSiedsman kan nog veel meer, hij heeft een dodelijke vuurpijl in zijn vingers, schuin achter de korf. Waar hij inmiddels patent op heeft aangevraagd en gekregen.  Zijn vuurpijlen 🧨 worden vaak wel verward met een vogel of een vliegtuig, maar nee het is een Siedsmaatje.

Zoals bekend is hij allergisch voor kryptonite, dit groene kristal kan hem verzwakken, maar dit jaar in 2020 lijkt hij fitter en scherper dan ooit. Het wordt het tijd voor nieuwe verhalen voor deze superheld en hoe hij De Papendrechtse Kryptonite Club oprolde en tot waanzin dreef.

AvdP