Derek & Wei weer terug naar Taiwan

Bedankt Dalto!!

Afgelopen maand hebben Derek en Wei uit Taiwan de kans gekregen om bij Dalto te trainen en zelfs wat wedstrijden mee te spelen. De maand is alweer bijna voorbij. Woensdagmorgen vertrekken zij weer naar huis en naar hun trainer Ya Wen Lin (‘onze Wen’)

Zowel Derek als Wei hebben het erg naar hun zin gehad en ze vinden het erg jammer dat ze weer naar huis moeten. Hoe alles in een vereniging gaat, vinden zij heel moeilijk te begrijpen. In Taiwan is het een universiteitssport waarbij er door de betere spelers 5 dagen per week, 4 uur per dag getraind wordt. Als een training een keer niet doorgaat dan begrijpen ze niet dat je de trainer niet gewoon ontslaat. Vrijwilliger zijn is een heel bijzonder begrip. Derek en Wei hebben een hoop geleerd en zullen Dalto missen.

Afgelopen voorjaar zijn Jammy en Ivey, twee speelsters van het nationale team van China bij Dalto geweest. Ook zij zijn toen heel warm opgenomen in diverse teams. Beide dames zijn nu met de nationale selectie weer in Nederland om tijdens de Challenge in Rotterdam voor China uit te komen. Vrijdag de 20e spelen zij om half negen een wedstrijd tegen Dalto 3/4 in Hoenderdaal.

Dus, wie Jammy en Ivey weer wil ontmoeten en zien spelen, is vrijdag welkom om Dalto of China (of Dalto en China), te komen aanmoedigen.

Rosemarie en Carel