Een historische wedstrijd

Dalto/Zhimble 3 had afgelopen zaterdag de taak om SCO 2 van het kampioenschap af te houden. Voor onszelf stond er geen promotie of degradatie meer op het spel, maar strijd en inzet zijn de toverwoorden van dit Dalto 3.

Wij begonnen redelijk slapjes aan de wedstrijd. SCO was met lange aanvallen en veel schoten weggelopen naar 10-4. Na een time-out van Natasja, was het aan ons om ons weer terug te knokken in de wedstrijd. De duels niet uit de weg gaan, slim zijn en de verdedigende druk van SCO afstraffen door lange lijnen te gooien en een aangeef uit de ruimte neer te zetten. In vijf minuten bogen wij de ruime achterstand om in een 11-10 ruststand. Stefan scoorde vlak voor rust, ons tiende doelpunt, met nog één honderdste op het scorebord.

In de rust werd aangegeven dat we door moesten spelen met dezelfde inzet en beleving, zonder ons uit de tent te laten lokken.

In de tweede helft liepen wij uit naar 12-14. SCO trok de stand gelijk en liep steeds één doelpunt uit, waarna wij de stand steeds weer gelijk konden trekken. Tot vier minuten voor tijd. Stefan scoorde de 19-20 en 19-21. Hij was inmiddels van vak gewisseld. Conner had de ondankbare taak gekregen om de schutter van SCO van het scoren af te houden. Het besef is er; wij gaan SCO de eerste thuisnederlaag bezorgen. Helaas kwam SCO gelijk terug tot 20-21, waarna een minuut voor tijd SCO een strafworp kreeg. Met nog 55 seconden te spelen, lukt het ons niet om de eerstvolgende aanval te scoren. Het zal toch niet dat SCO er vandoor gaat met de winst? Na vasthouden aan de paal, kregen wij de bal met nog acht seconden op het scorebord. Inmiddels zijn de selectiespelers van Oost-Arnhem, die na ons tegen SCO 1 spelen, ons flink aan het aanmoedigen. De bal kwam met nog vier seconden te gaan het aanvalsvak binnen. Stefan gooide de bal in de aangeef, waarna hij met nog één seconde de bal terugkreeg. Het zal toch niet? Gaan wij er alsnog met de overwinning vandoor? Stefan scoort IN de zoemer zijn tiende en onze 21-22! Dalto 3 ontploft en denkt dat zij zojuist kampioen zijn geworden. Al hossend en schreeuwend bestormen zij ‘the man of the match’. De selectie van Oost-Arnhem viert met ons mee en heeft, zo blijkt later, de laatste acht seconden van de wedstrijd voor onze trouwe fans uit Driebergen vastgelegd.

Een historische avond, die niet snel meer uit ons collectieve geheugen gaat. Een wedstrijd waar wij over twintig jaar nog van zeggen; weet je nog van die historische wedstrijd tegen SCO in 2019? Had Douwe in zijn column toch nog gelijk!

Elmer

Filmpje gemaakt door Mike Bekkers, Oost-Arnhem