De eerste stap en een stapje hoger

Twee keer een eerste wedstrijd, maar dan net iets anders

Zaterdag 12 september jl. floot Fes zijn eerste wedstrijd: Dalto E4 – Viko E2. Geen spannende wedstrijd, want de E4 won de wedstrijd met maar liefst 25 – 0. Maar als je als scheidsrechter begint, is dat helemaal niet zo erg natuurlijk. Met een leergierige houding bracht Fes de wedstrijd tot een goed eind en… vanochtend floot hij al zijn tweede wedstrijd!

Eerste wedstrijd Fes

Roy floot zaterdag 19 september jl. ook zijn eerste wedstrijd… een seniorenwedstrijd dan natuurlijk: Dalto 8 – DOS (W) 4. Volgens Ron floot hij onberispelijk met een beoordelingswaardering tussen ‘ruime voldoende’ en ‘goed’. Niet slecht voor de eerste keer. Wellicht dat we er dit seizoen weer een KNKV-scheidsrechter bij krijgen. Ron kon tijdens de wedstrijd al mooi met Roy communiceren via de door de Vrienden van Dalto gesponsorde communicatieset. Dat is een welkome aanvulling gebleken bij de scheidsrechtersbegeleiding.

Eerste Seniorenwedstrijd Roy

En Roy is niet de enige die stappen aan het maken is. We hebben een mooie groep scheidsrechters die langzaamaan doorgroeit van het fluiten van D-, C- en B-jeugd naar A- en seniorenniveau: Leonie, Dennis, Norben, Rico en Bo. Zo floot Dennis onlangs zijn eerste A-wedstrijd. Een mooie ontwikkeling!

Namens de Arbitragecommissie

Robin