En toen was het 11 april . . . Het NK voor D-pupillen . . .

Dalto Zhimble D1

Dalto/Zhimble D1, spelers, reserves en staf. Foto Hans Bömer

Het is 9 uur ‘s ochtends, onder luid gejuich van ouders, vrienden en Dalto-leden vertrekt de D1 naar Harderwijk voor het NK D-pupillen 2020. Ruim voor 10 uur komen ze aan in Harderwijk om zich voor te bereiden op deze mooie dag. De eerste supporters zijn er al en versieren de hal waar de eerste wedstrijd gespeeld wordt. De spelers krijgen een half uur de tijd om alles op zich in te laten werken, beide zalen te bekijken en alvast te kijken wie de tegenstanders vandaag zijn. Om 11 uur start het toernooi, 1 ronde kunnen we kijken hoe het er aan toe gaat, maar niet helemaal, de voorbereiding voor de eigen wedstrijd start ook.

Zo had het moeten gaan….

De werkelijkheid is helaas een stuk harder, Corona gooit roet in het eten, niks geen NK, niks speciale beleving, niks strijden tegen de sterkste ploegen van Nederland. Toch wil ik op deze dag stilstaan bij de superprestatie die de D1 dit jaar geleverd heeft. Het team zelf, de begeleiding, de reserves en natuurlijk ook de fanatieke aanhang in de vorm van meelevende en juichende ouders.

We beginnen bij de dames:

Merel
Onze teamoudste en aanvoerster, erkend strafworpennemer. Grote stappen heeft ze gemaakt in haar extra jaar D1. En wat is zij belangrijk als bindmiddel tussen de jongens en meiden in het team. Ze weet ook als geen ander de aangeef te verzorgen met name voor vakmaat Fjodor.

Kim
Vaste vakmaat van Merel, iets minder zichtbaar, maar een dodelijk schot van grote afstand. Eigenlijk naast vrije ballen ook vaste strafworpennemer, maar ja, ze staat bij Merel in het vak. Ze profiteert goed van haar lengte en speelt eigenlijk altijd degelijke wedstrijden.

Fiep
De kleinste van het team, maar wel een die zich vastbijt in haar doel. Vecht voor elke bal en baalt als geen ander (1 uitzondering daargelaten, die bespreken we nog) als er een keer iets fout gaat. Werkt hard en durft ook telkens vaker een eigen kans te pakken.

Sterre
Topscorer bij de dames. Besliste met twee goals op rij de laatste wedstrijd. Geef haar geen kans voor haar schot, zeker uit stilstand is het een doelpunt. Soms nog een beetje verlegen in het veld en bij deze heren gaat dat ten koste van kansen.

En dan de heren:

Thijmen
De jongste heer, sloot in de zaal aan bij de D1. Hij heeft het zwaar in het geweld van tweedejaars heren. Maar je ziet hem groeien, en hij heeft patent op doelpunten één minuut voor rust. Naast Fjodor moet hij vooral lekker doelpunten meepakken en alle ervaring meenemen naar het volgend seizoen.

Fjodor
De topscorer uit het team, ongrijpbaar voor zijn tegenstander, en vaak op de juiste plek. Verdedigend overal in het veld te vinden en ook daarmee een lastige tegenstander.

Douwe
Met zijn lange blonde haren een opvallende verschijning in het vak, gaat heerlijk de duels aan en kan steeds beter incasseren en ook uitdelen. Speelt graag in de punt en pakt daar ook zijn doelpunten mee.

Fes
Heeft dit seizoen vooral in mentaal opzicht grote stappen gemaakt, geen heer in het team is zo fanatiek met het korfbal bezig, diverse apps kreeg ik van hem over wedstrijden, trainingen en de gevolgde tactiek. Je kan zelf goede wedstrijden spelen zonder te scoren 

Yari
Als je emotie wilt zien in een wedstrijd, volg Yari. Gelukkig niet alleen negatief, maar zeker ook positief. Topscorer in het team als het gaat om de eerste tien  minuten. Diverse wedstrijden scoorde hij er 2twee in de eerste of tweede aanval.

Maar we vergeten ook de reserves niet:

Roos
Trainde al regelmatig mee, en kon zeker voor de aangeef net even wat extra’s brengen, heerlijk hoe iemand opdrachten uitvoert zoals je ze meegeeft.

Eva
Vanuit de D3 mocht zij al diverse keren speelminuten pakken in diverse wedstrijden en hoe, ze wist al vrije ballen en strafworpen mee te krijgen door lekker fel de duels aan te gaan.

Bram
Een E-tje op de bank bij de D1, maar in trainingen waren de heren er al achter, geef hem geen vrije schotruimte, hij maakt je af. Ook als E-speler maakt hij het menig D-speler knap lastig. Mooie ervaring voor volgend seizoen

En dan hebben we nog de staf:

Mieke
Onze “stagiaire”. Coachen met z’n drieën is net te veel, maar speelt een nuttige rol als teammanager op de bank, ook in af en toe subtiele aanwijzingen naar de andere coaches. Bij trainingen vaak bezig met de spelers die bij bijvoorbeeld het partijtje ernaast staan.

Ivo
Heerlijk om zo iemand naast je te hebben staan. Krijgt veel ruimte voor eigen initiatieven en inzichten en gebruikt die ruimte ook goed. En hoe belangrijk kun je zijn voor het team, ga je bij zes doelpunten voorsprong weg bij een wedstrijd, spelen ze gelijk.

Edwin
Tsja, wat zeg ik over mijzelf. Trots op het team, de reserves en de staf. Mooi om met deze groep mensen bezig te mogen zijn en te werken aan ontwikkeling van allemaal.

Ja, 11 april had het hoogtepunt van het seizoen moeten worden, helaas heeft het KNKV door Corona anders moeten besluiten. Ik hoop en gun alle spelers toch echt dat zij deze ervaring nog een keer mee mogen maken.

• Nog even wat foto’s terugkijken?