Even Voorstellen: Kjell Jacobi

Kjell Jacobi Dalto Even Voorstellen

Hallo ik ben Kjell Jacobi, 17 jaar oud uit Harderwijk.

Daar woon ik samen met mijn ouders en mijn zusje. Mijn zusje speelt ook korfbal, maar dan in Harderwijk bij Unitas. Ik zit in Amersfoort op het ROC Midden Nederland, waar ik de opleiding Sport en bewegen volg. Als ik daarmee klaar ben wil ik graag naar de PABO of naar de politie. Daar ben ik nog niet helemaal uit.

De afgelopen 11 jaar heb ik bij Unitas Harderwijk gekorfbald. Ik begon met korfballen toen ik 5 jaar oud was, ik fietste langs het veld en wist gelijk: dit is wat ik wil. Niemand in mijn familie korfbalde op dat moment, maar ik heb het korfbalvirus wel doorgegeven want mijn zusje en mijn moeder zitten nu ook op korfbal. Afgelopen jaar was ik trainer van de C2 bij Unitas, een heel leuk team. Dit jaar heb ik daar helaas geen tijd voor, maar val nog wel regelmatig in als trainer als dat nodig is. Naast trainer was ik ook actief als scheidsrechter. Ik ben momenteel druk bezig om mijn scheidsrechtersdiploma te halen.

Vorig jaar speelde ik bij Unitas in de A1 en heb ik in de hoofdklasse nog vier keer tegen Dalto gespeeld. Nu heb ik de overstap gemaakt naar Dalto en daar speel ik in de A1. De overstap naar Dalto is me goed bevallen. De afgelopen jaren heb ik ook in Oost gespeeld, waar ik verschillende spelers van Dalto A1 al heb leren kennen. Dat maakt het natuurlijk gemakkelijker om bij Dalto te wennen. Vooral het gericht en vaker in de week trainen spreekt me aan. Het is wel even wennen aan de manier van spelen en aan mijn nieuwe medespelers, maar we hebben al een aantal leuke oefenwedstrijden gespeeld. Ik heb echt zin aan de competitie.

Afgelopen zomer heb ik met mijn ouders en mijn zusje een actieve vakantie beleefd in Noorwegen en Zweden. Een actieve vakantie heeft ook mijn voorkeur boven een vakantie met alleen maar zonnen aan het strand. Ik ben graag bezig, als het even kan met een bal.

Naast op vakantie gaan, vind ik het leuk om een gezellige avond te hebben met mijn vrienden, te gamen of een balletje te trappen op het voetbalveld. Ook vind ik het leuk om muziek te luisteren, het liefst naar Nederlandse muziek of carnavalsmuziek. En dan het liefst naar Henk Dissel of Tino Martin. Het liefst word ik ’s nachts helemaal niet wakker gemaakt maar als je het dan toch doet, doe dat dan voor een mooie of goeie sportwedstrijd.