Even Voorstellen: Lotte van Montfort

Lotte Van Montfort Dalto Even Voorstellen

Lotte,

Hoe oud ben je en waar woon je? Woon je bij je ouders of al zelfstandig? Nog broers of zussen? Korfballen zij ook?

​Ik ben 22 jaar, geboren op 22 december 1996. Ik ben geboren en getogen in Eindhoven en ik woon nog thuis. Ik kom uit een echte korfbalfamilie. Mijn opa, oma, ooms, tantes, nichtje, neefje en allebei mijn ouders hebben vroeger gekorfbald of korfballen nu nog. Daarnaast heb ik een broertje, Daan, die op dit moment in de A1 van DSC speelt.

Je bent fysiotherapeut als ik het goed heb. Ga je je in een bepaalde richting specialiseren?

​Klopt, ik zit nu in mijn vierde jaar van de opleiding, dus als het goed is studeer ik volgende zomer af. Wat ik daarna ga doen, weet ik nog niet precies. Ik wil mij wel gaan specialiseren, maar hoe of wat heb ik nog niet helemaal duidelijk voor ogen.

Van welke vereniging kom je? Op welke leeftijd ben je begonnen met korfbal?

​Ik heb mijn hele leven, 17 jaar, bij DSC uit Eindhoven gespeeld. Even terug rekenen, dan ben ik op mijn 5e begonnen met korfballen.

Jouw vader sprak ik onlangs, volgens mij is hij een echt clubmens en heeft al veel functies bij de club opgepakt. Ben jij ook een verenigingsmens? Doe je nog iets bij je vorige club?

​Ik ben absoluut een verenigingsmens. In de afgelopen jaren heb ik veel gedaan voor DSC en dan vooral voor de jeugd in de zin van teams trainen en coachen. Dat heb ik altijd met veel plezier gedaan. Op dit moment ben ik daarmee gestopt omdat het niet te combineren is met het spelen bij Dalto.

In welk team heb je het laatst gespeeld?

​Het afgelopen jaar stond ik voor het eerst vast in het 1e van DSC. De voorgaande jaren ben ik een paar keer geswitcht van het 1e naar en 2e en andersom.

In welk team speel je bij Dalto?

​De teams zijn op dit moment nog niet bekend. Dus ik speel in de selectie van Dalto.

Je bent nog niet zo lang bij Dalto, maar is de overgang naar Dalto mee- of tegengevallen?

​Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten van mijn overstap en hoe ik ontvangen zou worden bij Dalto. Maar ik heb het in ieder geval als erg prettig ervaren. Ik voelde mij al vrij snel op mijn gemak, wat er bij mij voor zorgt dat ik mezelf kan zijn.

Heb je een actieve vakantie gehad of breng je de vrije weken het liefst door met een boek in een ligstoel?

​Ik hou ervan om tijdens de vakantie de tijd te benutten om lekker uit te rusten. Het hele jaar staat in het teken van korfbal, dus de zomervakantie is een vakantie om lekker bij te komen en op te laden voor het nieuwe seizoen.

Heb je naast korfbal nog andere hobby’s, doe je nog andere sporten?

​Naast het korfballen blijft er niet zoveel tijd over, maar de tijd die erover blijft, besteed ik graag aan leuke dingen doen met mijn vriend of met vriendinnen. Ik hou er bijvoorbeeld van om uit eten te gaan, een filmpje te pakken in de bioscoop of om een dagje te relaxen in de sauna.

En de belangrijkste vraag, waar kunnen we je om een uur of vier ‘s nachts voor wakker maken?

​Lastige vraag. Ik heb namelijk liever niet dat je mij wakker maakt, want ik vind slapen heerlijk. Maar als ik dan toch iets moet kiezen, dan mag je mij altijd wakker maken voor pizza.

• Lees ook: In het AD: interview met Lotte van Montfort