Even Voorstellen – Quinty Schild

Quinty Schild - Even Voorstellen Dalto

Quinty,

Hoe oud ben je en waar woon je?

Hoi!
Ik ben Quinty Schild en ben 17 jaar. Ik woon bij mijn ouders in Sliedrecht en heb één broer van 20 jaar. Hij korfbalt bij Oranje-Wit (D) in het eerste.

Ben je al klaar met je studie?

Ik ben lekker druk bezig met school, want ik doe dit jaar eindexamen havo. Vorig jaar ben ik, na het behalen van mijn Vmbo-diploma, ingestroomd op Havo. Als ik geslaagd ben wil ik graag naar de Pabo in Utrecht. Dit is een echte meisjesdroom van mij!

Ik werk daarnaast als verzorgende en als eetmaatje in een bejaardentehuis is Sliedrecht. Ik heb het daar erg naar mijn zin en vind het erg leuk om deze mensen een handje te helpen.

Van welke vereniging kom je? Heb je daarvoor nog bij andere clubs gespeeld?

Korfbal zit niet in mijn genen. Mijn vader is altijd een volleyballer geweest en mijn moeder een turnster. Eigenlijk heeft mijn broer mij aangestoken met het korfbalvirus toen hij, hier in Sliedrecht, bij S.K.C Merwede speelde. Ik ben daar begonnen in de F-jes en aan het einde van de C-tjes, nadat we tweede waren geworden op het NK in de zaal en derde op het NK veld, had ik besloten om de overstap naar Oranje-Wit (D) te maken. Daar ben ik begonnen in de A2 en daarna, begin van het zaalseizoen, terecht gekomen in de B1. Met Oranje-Wit (D) B1 heb ik twee keer tegen Dalto gespeeld, waardoor ik ook in contact ben gekomen met mijn vriend, Carel, die nu in de A1 zit.

Je bent natuurlijk nog niet zo lang bij Dalto, maar is de overgang naar Dalto mee- of tegengevallen?

Voor mij viel de overgang reuze mee, want ik had al contact met mensen bij Dalto. Ik werd heel fijn ontvangen en mocht al snel minuten maken in de A2 tegen De Meeuwen. Natuurlijk moet ik wel wennen aan de manier van spelen, maar ik geloof dat dat helemaal goed gaat komen!

Naar welke muziek luister je graag?

Ik ben echt de allergrootste fan van musicalfilms en dus ook van de liedjes die er in die films worden gezongen. Mamma Mia, Grease en Dirty Dancing heb ik misschien wel 20 keer gezien :)

En de belangrijkste vraag, waar kunnen we je om een uur of vier ‘s nachts voor wakker maken?

Dit vind ik een moeilijke vraag… Ik denk dat je me beter kunt laten slapen, maar als je me echt zo nodig wakker wil maken doe het dan met een liedje uit één van de bovenstaande films.