Even voorstellen: Yannick Schild

Yannick - Dalto Even voorstellen

Yannick, veel van ons hebben jou al gehoord tijdens de livestreams van de diverse Daltoteams tijdens de afgelopen beperkte competitie. Graag willen we nog wat meer van je weten.

Bovenstaand foto is gemaakt door Tess, het nichtje van Simone, zij is al drie jaar jong!


Ik ben Yannick, ben 22 jaar oud en woon in Dordrecht samen met Simone, de coach van de A-selectie. Ik heb nog een korfballend zusje die de weg naar Dalto al veel eerder vond dan ik. Dat is Quinty.

Ik ben werkzaam in het gevangeniswezen als penitentiair inrichtingswerker (PIW’er), dat houdt in dat je gedetineerden begeleidt in hun woon- en leefsituatie. Tijdens en naast mijn werk, doe ik cursussen en opleiding om te specialiseren.

In de F-jes ben ik begonnen bij SKC Merwede en ben daar tot de B-jeugd gebleven. Daarna maakte ik de overstap naar Oranje Wit in Dordrecht en daar heb ik zes jaar gekorfbald, omwille van het niveau ben ik een jaar naar Sporting Delta gegaan en nu ga ik de uitdaging aan bij Dalto. De A-selectie zocht vorig jaar een coach voor de A2 en Simone wilde dat graag gaan doen. Zij vond het toch fijn om er nog iemand naast te hebben en dat vond ik uiteraard leuk! Zodoende was ik al betrokken bij de club.

De overgang naar Dalto vond ik zelf eerlijk gezegd wel een beetje spannend, want je weet natuurlijk nooit van te voren hoe dat uitpakt. Ik kende wel al een aantal spelers vanuit de jeugd, maar dat is natuurlijk geen garantie! Ik ben super ontvangen en heb het er erg naar m’n zin! Het contact bij de club is goed en de groep in de selectie is ook hartstikke tof! Dus; complimenten voor de club :-)

Naast het korfballen vind ik het leuk om te vissen en te fitnessen.

Qua vakantie zoek ik wel een middenweg, meestal als we op vakantie gaan, houden we van verkennen en actief zijn. Maar we vinden het ook heerlijk om tussendoor een dagje niks te doen.

Mijn muzieksmaak is behoorlijk divers. Eerlijk gezegd luister ik van alles. Maar dance en techno het meeste.

Yannick