Fake News

Column AvdP - Daltosite
Ik weet eigenlijk niet hoe ik moet beginnen…, ik kan me ook gewoon ziek melden of de 1,5 meter de schuld geven, we hielden gewoon verdedigend veel afstand. Moet ik überhaupt er iets over schrijven? Maar de grote schare trouwe fans zit natuurlijk wel te wachten op een sappig en smeuïg verhaal!
Veel columns worden ook geprezen door de NRC, Trouw, Volkskrant, zelfs de NY Times!, om het sterk staaltje onderzoeksjournalistiek. Tuurlijk overdrijf ik weleens een beetje, maar er zit altijd een kern van waarheid in.
Het begon woensdagavond al met totale chaos en verwarring, ik zag een groepje jongelui inschieten op ons hoofdveld. ‘Wie zijn dat nou weer?’ Vroeg ik hardop. “Dat is de selectie” riep iemand, dacht ik te horen. De ‘slechtie? Wie noemt zich nou de ‘slechtie’ 😂, maar in ieder geval het was wel even een dingetje. De live-stream stond al klaar, publiek stond langs de kant, mensen waren in groten getale op komen dagen. Ik was zelfs nog een aardig handeltje gestart met het verkopen van de live-uitzending. Via een tikkie kreeg je van mij de URL-code van de wedstrijd. Maar al snel ontplofte mijn Whatsapp, dat ze de midweek niet zagen en dat deze streaming gewoon gratis was.
Ik haastte mij snel naar Jesper O., ik riep dat er iets helemaal mis ging en we van veld moesten wisselen. Eerst deed hij of hij mij niet hoorde en toen, slim moet ik zeggen achteraf, stuurde hij Pia D. ( a.k.a Princess Pia) op mij af. Ze lachte naar me en ik dacht nog “nu moet ik iets slims en gevats zeggen”, kom op nu! Zeg dan! Maar het was al te laat, ik stamelde en mompelde iets en zei opeens; ‘Ja, nee joh is goed zo’.
Iedereen was van zijn à propos, onze hele voorbereiding in de war geschopt. Opeens speelden we op veld 2, de lichtafstelling is daar heel anders, oostenwind en er lag zand op het veld. En toen… kwam het onvermijdelijke, het was dramatisch slecht. Het was zo slecht, je hebt liever een wortelkanaalbehandeling bij de kaakchirurg dan deze wedstrijd te bekijken. Het was een totale off-day, de enige die nog een ruime voldoende haalde was Doryan V. , ik hoop dat hij nog wel een keer wil meedoen na dit debacle. Ik kon wel janken, de column lag al klaar, nog hier en daar wat bijschaven en hup naar de pers.
Dus ik gooi het vandaag over een ander boeg, ik heb het goed gezien en afgekeken en begrijp hoe het werkt. Als Messi verliest dan zegt hij er gewoon niks over; niet over hebben, ik ontken alles.
We doen gewoon als ‘ the orange man’. Het is fake, ‘you are fake’ … De uitslag? ‘It’s all a lie’, You are bad people, it never happened… Fake News!
AvdP