Fanatieke en gezellige seizoensafsluiting Dalto Arbitrage Team

Een verslag van de barbecue in het Pinksterweekend en uiteraard met foto’s. Niet omdat het moet, maar omdat het voor het Dalto Arbitrage Team een erg plezierige en gezellige afsluiting van het seizoen was. Bijna afsluiting eigenlijk, want er moesten in de allerlaatste week nog wel een paar wedstrijden gefloten of beoordeeld. Zeker ook buiten de deur, want het Arbitrage Team zet zich altijd tot het uiterste in om punten in mindering (PIM) in het volgende seizoen te voorkomen. En dat lukt (in principe…) precies op de wedstrijd nauwkeurig. Daarvoor gaan deze week een paar fanatiekelingen nog speciaal het land in. Hulde voor deze clubhelden!

De slotbarbecue voor het Arbitrage Team is er voor alle scheidsrechters, scheidsrechters in opleiding, beoordelaars, juryvoorzitters en schotklokkers. Dat zijn er alles bij elkaar intussen bijna 60 (zestig!) in totaal. Een verdubbeling in 4 jaar tijd en dat is best indrukwekkend.

Sommige mensen zie je vaak en anderen af en toe en voor een deel zie je ze ook helemaal niet. Dan fluiten ze namens Dalto buiten de deur. Of ze beoordelen andere scheidsrechters. Of ze zijn juryvoorzitter. Bovendien wordt er ook achter de schermen gewerkt aan de organisatie van de arbitrage.

Voordat er gegeten kon worden werd iedereen eerst aan het werk gezet om het afgelopen jaar te evalueren. Ook op een feestelijke avond wordt er eerst nog even op gestructureerde wijze aan de kwaliteitsverbetering gewerkt. Zo fanatiek gaat het er dus aan toe.

Tussen hoofdgerecht en nagerecht was er nog het traditionele praatje van de voorzitter van de Arbitrage Commissie. Dat ging er over dat het goed gaat met de arbitrage en Ron Spruit is dan ook een blij en tevreden mens. In zijn toespraak was hij vol lof voor het hele team en een aantal aanwezigen werd speciaal genoemd en gefeliciteerd voor het behalen van een diploma. Uiteraard ook met bloemen.

‘Zonder scheidsrechter geen wedstrijd’ is het gezegde, maar het omgekeerde geldt ook! Evelyne had een quiz voorbereid en ook hier werd in kleine groepen fanatiek gestreden om te winnen. Voor de beste groep was er een (plantaardige) prijs. De overwinning werd kort-maar-hevig gevierd.

Na het eten bleef het nog lang gezellig, met kletsen, korfbal en tafeltennis. Pas toen het begon te regenen en het ook nog donker werd gingen de laatsten naar huis.

Namens de Arbitrage Commissie, Carel