Gaan we het halen?

Arbitrage / puntenaftrek, Dalto

Gaan we het halen? Geen wedstrijdpunten in mindering volgend seizoen!

Dankzij de inzet van onze scheidsrechters, juryleden, en beoordelaars zijn er voldoende wedstrijden begeleid waardoor er volgend zaalseizoen (2019-2020) door het KNKV geen wedstrijdpunten in mindering worden gebracht bij de seniorenteams. Mensen ontzettend bedankt voor jullie bijdragen! En natuurlijk ook de arbitragecommissie bedankt voor al jullie geregel. De spelers en het bestuur zijn hier heel blij mee.

Maar…………weten we het nog? Dat senioren 2 t/m 7 afgelopen september de competitie zijn begonnen met 1 wedstrijdpunt in mindering. Dit is gekomen omdat het vorige korfbalseizoen 2017-2018 niet is gelukt om de vereiste drempel te halen.

Of we net als voor het volgend zaalseizoen, ook een puntenvermindering kunnen voorkomen voor het volgend veldseizoen is nog maar de vraag. Daarvoor moeten er in de huidige tweede veldhelft nog 24 wedstrijden worden gefloten. Het blijft spannend en we hopen dat het onze scheidsrechters en beoordelaars gaat lukken.

Punten in mindering is het vervelendste gevolg van het niet voldoende scheidsrechters, beoordelaars en juryleden kunnen leveren in verhouding tot onze totale verplichting.

Om aan die totale verplichting als club te kunnen voldoen moeten we namelijk niet 24 maar 46 wedstrijden begeleiden. Als we daar niet aan voldoen moeten we per niet begeleide wedstrijd ter compensatie een financiële bijdrage betalen aan het KNKV. Iets wat we liever niet willen, maar wat waarschijnlijk wel onvermijdelijk is. De verwachting van de arbitragecommissie is dat onze bijdrage aan de bond rond de € 1.000 gaat eindigen.

Namens het bestuur
Georgette