Een geel shirt, met geschiedenis

Het was er waarschijnlijk het hele seizoen al, maar ik zag het lang niet altijd als supporter. Zeker in de thuiswedstrijden was ik zoekende naar dat ene gevoel bij de spelers.

De opkomsten bij thuiswedstrijden waren mooi, vooral als de spelers de kleedkamers uitkwamen en direct richting de D-side liepen om ze alvast te bedanken voor hun steun. Nooit eerder meegemaakt als supporter dat het Sterrenteam voor de wedstrijd hun legioen al een schouderklop gaf. Het moet een goed gevoel hebben gegeven aan het legioen en merkte aan mijzelf dat het mij kippenvel gaf als supporter zijnde.

Toch, zodra de wedstrijden begonnen werd het gevoel minder. De spelers van het Sterrenteam hadden het lastig, elke thuiswedstrijd weer. Het kippenvelmoment werd ingeruild door verbazing en daarbij ook soms wat lichte teleurstelling. De spelers van het Sterrenteam probeerden het zeker, maar de overtuiging ontbrak. De passie en strijd waren niet altijd aanwezig, een stukje gelatenheid proefde ik.

Een ongekend aantal nederlagen in de hel van Hoenderdaal, in de vesting die ooit niet te nemen was voor tegenstanders. Een bolwerk van spelers en supporters, allen met een geel-zwart hart, die samen de strijd aangingen met de elite van het korfbal. Kansloos en met wit weggetrokken koppies kwamen de tegenstanders de hal in, de coach al wetend dat hier vanavond niets te halen viel. Geïmponeerd door de spandoeken, door de ballonnen, door het geel-zwart dat de gehele sporthal kleurde. Maar vooral door de tandem Sterrenteam & D-side.

Terwijl langzaam maar zeker de kippenvel weer komt opzetten, besef ik ook dat bovenstaande onderdeel is van het verleden. Een stukje geschiedenis van het Sterrenteam en de D-side samen. En toch voel ik elke week meer het gevoel bekruipen dat deze tijd er weer begint aan te komen, de chemie tussen het Sterrenteam en de D-side is groeiende.

Mag ik vragen aan de spelers van het Sterrenteam om de foto van Matthijs tegen DSC nog eenmaal te bestuderen, nog eenmaal goed te bekijken. Wat valt je op aan de foto is mijn vraag dan …

DSC-Dalto/Klaverblad Verzekeringen in het AD

Klik voor vergroting. Met dank aan Marco Spelten.

Daar is geen 1 antwoord op! Het is een foto die veel, heel veel verhalen vertelt. Deze foto laat pure emotie zien bij de supporters, jong en oud. Kinderen waarvan Matthijs en velen van jullie hun idolen zijn, ouders, volwassen mensen die begaan zijn met hun club, met hun Sterrenteam. Het laat een explosie van opwinding zien bij supporters die jullie het hele land achterna reizen om jullie te steunen en te supporteren. Die alles er voor over hebben om jullie naar de overwinning te schreeuwen. De meeste supporters op de foto hopen ook ooit net als jullie in het Sterrenteam te mogen spelen, te mogen spelen voor het legioen, genaamd de D-side.

En daarom moet die foto van hierboven zo bijzonder zijn voor jullie allen van het Sterrenteam, jullie stonden een aantal jaar geleden ook zo op de foto. Als verklede boeven Riko Kruit aan te moedigen, of samen met jullie vriendinnen Simone Timmerman toe te zingen.

Probeer dat gevoel weer eens terug te halen, haal die fantastische herinneringen op aan die meerdere keren Ahoy, aan DOS’46 uit, kruisfinale Groningen Martini-hal tegen PKC. Wat is er mooier dan met een grote groep of beter gezegd honderden supporters, gehuld in geel-zwarte kleding je helden te ondersteunen en dit beloond zien worden door onvoorwaardelijke strijd en passie van het Sterrenteam.

Besef goed nadat jij dit stuk hebt gelezen, dat het gevoel wanneer jij morgen jouw gele shirt aantrekt, dit heel anders aanvoelt dan hiervoor. Jij bent onderdeel van het legendarische Sterrenteam, jij bent onderdeel van de geschiedenis. Wees trots op dat shirt, wees trots op dat gevoel en geef al die honderden supporters waar zij rechtop hebben, een Sterrenteam die vol passie en strijd voorop gaat. Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk, het is tijd om geschiedenis te gaan schrijven.

Come on Yellow Army!

Arnoud