Gouden toekomst midweek

Column AvdP - Daltosite

Wie had dat gedacht! Het laatste artikel over Dalto Midweek heeft flink wat stof doen opwaaien. Naast het feit dat de toetsenborden overuren maakten bij de schrijvende pers en er actiefilmpjes viral gingen op social media, sijpelde het nieuws langzaam door in de wandelgangen en bij de koffieautomaten in het bondsbureau in Zeist.

Saillant detail tijdens het schrijven van dit verslag is dat de bondscoach Scholtmeijer van het Nederlands team heeft aangegeven te willen stoppen na het EK. De geruchtenmachine zal nu wel op volle kracht gaan draaien: Wie wordt de eerste betaalde trainer-coach in de MidLeague?

Wellicht een idee om dit tijdens de pauze van de finale in Ahoy bekend te maken KNKV?

Maar “back to reality” en “breaking news”…

Vers van de pers is dat de KNVB heeft besloten hun sporthal op woensdagavond beschikbaar te stellen, voor de thuiswedstrijden van MW.

Aftredend bondsvoorzitter M. van Praag heeft tijdens zijn afscheidsrede dit gebaar gemaakt aan goede buur en vriend K. Rodenburg: “Het was een beetje een open deur, maar een mooie geste aan korfballend Nederland. Als Oranje leeuwen en leeuwinnen hier trainen, dan gun je dat ook de oude talenten van midweek Dalto.”

Ook is er bekendgemaakt dat er wordt gestart met een gouden en zilveren kaart. “Terecht!”, zegt trainer-coach J. Oele, “Als er zoveel mooie acties te zien zijn, dan wil je dat belonen met een zilveren en een gouden kaart. Deze spelers moeten we eren voor hun acties die ze uit de oude doos weten te halen tijdens het samenspel.”

Ook zal bij elke strafworp de wedstrijd worden onderbroken voor vijf minuten met een korte signeersessie en dit geeft de spelers en alle fans de mogelijkheid om ook even snel op de foto te gaan met hun idolen.

“Goede actie” zegt speler E. Wolswinkel: “Fijn dat de bond dit inziet, je wilt toch wat terugdoen en ik moet na de wedstrijden vaak gelijk weg voor de oppas.”

Ook doorbreekt speler E. van Witzenburg zijn jarenlange mediastilte, van Witzenburg leefde jarenlang een teruggetrokken leven, nadat de faam en het bekend staan als jeugdkampioen junioren en tieneridool hem teveel werden. Van Witzenburg had patent op de ‘golden goal’, op twee benen vanaf de middenlijn, en iets te korte shorts, heeft hij menig vrouwenhart beroert met zijn weergaloze afstandsschoten. Door de telefoon reageert hij na een lange pauze, gevolgd met een diepe zucht: “spreken is zilver, zwijgen is goud”. Een quote die we nu al kunnen toevoegen in de categorie: Memorabel.

Kortom, weer genoeg reuring in korfballand. Gek genoeg is het angstvallig stil bij de beruchte D-side, of moet ik zeggen Soft-side?

AvdP