Heidi vertelt hoe het kan gaan

Je kind gaat als welpje korfballen bij een korfbalvereniging in het midden van het land. Als ouder ken je weinig mensen en dan is het fijn dat iemand na een paar weken vraagt of het al een beetje gewend is bij de club. Je ziet het enthousiasme van de kangoeroetrainers en je kind komt met rode wangen en plezier weer thuis.

Dan volgen de eerste “echte “wedstrijden en je eerste vrijwilligerstaak, namelijk het rijden naar de eerste uitwedstijd. Langzamerhand leer je de andere ouders kennen en wat er zoal aan werk verzet wordt binnen de vereniging. Via een belactie van de Vrijwilligerscommissie wordt je gevraagd om iets voor de club te doen, want met elkaar maken we de vereniging! Dus ja, je wilt wel een keer bardienst draaien. Immers een goede manier om meer mensen te leren kennen en te horen hoe de vereniging beleefd wordt. Bij je eerste bardienst wordt je ingewerkt en na afloop enthousiast bedankt met de vraag of je vaker kan helpen. => Binnenhalen

20201125 Dalto Vrijwilligerscie

Intussen is je tweede kind ook gaan korfballen en hun vader wordt gevraagd of hij af en toe een wedstrijd wil fluiten. Hij krijgt de kans om een trainingscursus te volgen en heeft een duidelijk aanspreekpunt. Wel zo prettig en motiverend. => Behouden

20201125 Dalto Vrijwilligerscie

De oudste gaat meehelpen met het schoolkorfbaltoernooi en je rolt zelf in meehelpen met het wedstrijdsecretariaat. Goed te doen, één middag in het jaar en met een gezellige groep ouders. Verder besef je hoe belangrijk het toernooi is om nieuwe jeugdleden te werven!

Je leert steeds meer ouders en spelers binnen de vereniging kennen en wordt gevraagd voor een commissie. Eerst even de twijfel want… het geeft toch meer verplichting. Er is de kans om eerst een paar keer mee te kijken en je wordt met open armen ontvangen. Dit motiveert om aan de commissie deel te nemen. Na verloop van tijd gaan anderen weg, maar wordt tijdig nagedacht en geworven voor vervanging. En nog veel belangrijker degenen die vertrekken daar wordt uitgebreid bij stilgestaan bij wat ze voor de commissie betekent hebben. => Bedanken

20201125 Dalto Vrijwilligerscie

Met het ouder worden van je kinderen, groei je letterlijk steeds meer mee in de vereniging. Je eigen kinderen beginnen met af en toe een wedstrijd fluiten en het trainen, coachen van een jeugdteam. Wat best spannend is als je zelf in de leeftijd van 14 tot 17 jaar bent. Goede begeleiding en coaching is dan ook essentieel => Begeleiden. Samen met een ouder optrekken die ervaring op dit gebied heeft helpt zeker.

20201125 Dalto Vrijwilligerscie

En waar doe je het dan eigenlijk allemaal voor?

Het plezier van de spelers, kinderen die graag komen spelen, trainen. Het saamhorigheidsgevoel in de vereniging zoals het effect van de Daltolympics, samen toeleven naar terugkeer in de  Korfbal League, trots zijn op het mooie clubhuis. De jaarlijkse activiteiten van de fandag tot de jaarlijkse vrijwilligersavond, scheidsrechtersdag en team BBQ in de zomer. De ouders, het jeugdlid, de selectiespelers die je waarderen om wat je doet voor de club.  => Belonen.

Vrijwilligers blijven nodig op allerlei gebied, al is er nu een periode dat iedereen elkaar minder ziet. Achter de schermen, op de voorgrond, het veld en in de zaal. Voor iedereen die graag bij Dalto korfbalt en op zijn/haar manier meehelpt. De ene keer iets meer en de andere keer misschien een losse klus. We hebben elkaar nodig én we doen het met elkaar, want elke vrijwilliger doet er toe!

Wil je juist nu iets betekenen voor de club, zodra het weer kan?

Laat het dan weten aan Floyd van Keulen, Michiel van Amerongen of Heidi de Kam of mail naar vrijwilligers@dalto.nl.

Vrijwilligerscommissie Dalto