Henne Hardeman Bokaal

Afgelopen pinksterweekend speelde zich tussen donkere wolken en zo nu en dan een vluchtige zonnestraal, het roemruchte NK 1 tegen 1 af. Het evenement doet denken aan heroïsche tijden, waar gladiatoren tegen elkaar streden als leeuwen tot een zeer waarschijnlijke dood. In deze bittere strijd gaat het er natuurlijk om, om tot beste aanvaller van Nederland gekroond te worden. Bloed, zweet en tranen, besmeurd met modder en gras staan deze spelers in een cirkel van 13 meter tegenover elkaar. Rondom staat een kolkende massa van meer dan duizend toeschouwers hun favoriet toe te schreeuwen. Soms tuffend in het gras, scheldend met grote ogen en gebalde vuisten. Het publiek doet denken aan The Fightclub uit 1999 en met je ogen dicht waan je je af en toe in het Colosseum van Rome. De onbetwiste keizer is onze eigen hoofdcoach Barry ‘The Shuffle’ met vele titels al op zak. Voor de apotheose zou het mooi zijn als hij voortaan zijn duim omhoog of omlaag doet na elke wedstrijd. Wie laat hij leven en blijft en wie mag vertrekken in schande.

Over schande gesproken, uit betrouwbare bronnen vernam ik dat er geen dameseditie is, of kennelijk niet van de grond komt. Durven ze niet? Kunnen vrouwen dan niet korfballen? Is juist niet het gemengde karakter van onze mooie sport het uithangbord! Kennelijk zijn er geen 16 dames te vinden die de strijd met elkaar aan durven.

Dit zou toch anders moeten, ik glimlach en geef een knipoog naar boven. Ik weet precies de man voor dit klusje, maar helaas hij is niet meer onder ons.
Hij had dit gezien als zijn grote missie en zou op een zonnige zaterdagmiddag met een biertje in zijn hand en zijn charmes in de andere, in no time al een dozijn geregeld hebben. Ongetwijfeld vertelde hij dan dat ze zouden worden opgehaald met een grote streekvervoer bus van Connexxion. Hij zou de shirtjes wel wassen en hun ondergoed. Had ze een hoofd, nek en voetmassage beloofd en de dames zouden ombeurten mogen slapen in zijn pittoreske flat aan de Janshof in zijn King-size twijfelaar. Inclusief ontbijt op bed met een kopje thee, zonder zakje, want hij zorgde wel voor de passie. Wellicht had hij nog voorgesteld aan de organisatie om ook het NK modderworstelen toe te voegen als hoogtepunt van de dag.

En nu kreeg ik zowaar een appje op de vroege morgen en las dat onze eigen Hugh Hefner van de lage landen zijn eigen bokaal krijgt. Ik haalde de slaap uit mijn ogen en las het nieuws nogmaals. De Hooggeëerde Koninklijke Nederlandse Activiteiten Commissie van Dalto en omstreken heeft het jaarlijkse schottoernooi op de Einddag opgeluisterd met de Henne Hardeman Bokaal. Prachtig gebaar en och wat had hij genoten van deze dag. Gehuld in zijn badjas, zwembroek en op blote voeten en met blote borst. Drie bier in zijn vingers en pakje verkreukelde shag in zijn achterzak, glimlachend van oor tot oor. Naast hem stond een emmer met spons vol water, om de dames te koelen. Hij wilde immers geen slecht gastheer zijn😉 Laten we dit schottoernooi onvergetelijk maken en even schieten in de lucht. De gedroomde winnaars uiteraard een dameskoppel waar hij nog luchtkusjes aan kan geven.

AvdP