Het is zo’n dag . . . !

Zaterdag 10 maart

Het is zo’n dag, waarvan je weet dat het een hele mooie zaterdag kan worden als alle teams doen wat ze moeten doen… Winnen!

In de auto naar Zaandam neemt de spanning lichtelijk toe. Vorige week tegen DSC stonden de koppies van de B1 strak van de zenuwen. Nu zijn ze wat meer ontspannen en heerst het gevoel dat er een mooie overwinning behaald kan worden.

Het begin is wat zwak, maar de B1 komt terug en laat het dan weer even lopen. Maar gelukkig heeft een wedstrijd twee helften en kan een wedstrijd net zo omslaan als het weer.

Na de rust knalt de B1 erop en wint! De meegereisde ouders, supporters, reservebank, staf en vooral de spelers zelf zijn door het dolle heen. Ondertussen stromen ook vanuit Driebergen de felicitaties voor de B1 binnen. Daar is de wedstrijd gevolgd via twitter en what’s app en ook zo schijnt het behoorlijk spannend te zijn geweest.

In de auto op weg naar Driebergen maken we ons op om de volgende wedstrijd te volgen.

Dalto A1 moet winnen in Nijeveen om play-offs te halen. Weinig D-Siders konden mee naar DOS ’46, dus waren we genoodzaakt om ook deze wedstrijd via WhatsApp te volgen. Al snel konden we achterover leunen en lezen hoe Dalto A1 qua stand DOS’46 weg speelde en zo de play-offs haalde.

Het achterover leunen duurde niet lang, want de B2 maakte het wel heel spannend!

Zouden ze het NK halen of niet? Uiteindelijk kwam daar het verlossende woord, ook zij hadden het gered vandaag! En dat was dus de derde belangrijke overwinning in the pocket voor Dalto.

Maar dan.. De wedstrijd van het vlaggenschip bij Groen-Geel.

De kaartjes voor deze wedstrijd waren binnen anderhalf uur uitverkocht, dus menig Dalto-er die nog moest inbellen voor het internet was teleurgesteld. Geen kaartje…

Maar gelukkig hebben we dan nog de mannen van de livestream, die gingen on tour. Zo konden de thuisblijvers deze wedstrijd toch volgen, als de stroom het deed…

Even leek het erop dat we er zonder teveel kleerscheuren vanaf zouden komen, maar helaas kwam Groen-Geel terug. Ze kwamen zelfs op 14 seconden voor het einde voor…

Bij zes seconden voor het einde telt het Groen-Geel publiek af. BAM! Twee seconden voor het einde goal voor Dalto! Verlengen… We komen op voorsprong en geven het dan toch weer weg. Er heerst wat verwarring, gaan we nog een keer verlengen of is het Golden Goal.

Golden goal!

Barry is koelbloedig en scoort. Nu nog even onderscheppen. Eerste schot van GG mis, tweede schot van GG mis en dan vangt Maarten hem af. Naja half struikelend krijgt hij hem bij Paula en loopt zelf tegen Barry aan. Blessurebehandeling voor Maarten. En dat is het moment voor de reserves om naar de overkant te rennen en bij de D-Side te gaan staan. KIPPENVEL!

De bal wordt naar het andere vak gebracht en de wedstrijd is gespeeld.

Het was dus echt zo’n dag! Waarop alle teams deden wat ze moesten doen.. WINNEN!

Aanstaande zaterdag staan er weer een hoop mooie wedstrijden op het programma, met allemaal maar één doel… WINNEN!

Dus trek zaterdagmorgen je boevenpak, tuinbroek of andere geel/zwarte kleding aan en feest vanaf 14.00 uur mee bij de B1!

Want zaterdag 17 maart kan maar weer eens zo’n zaterdag worden…

Daphne

Zo'n dag voor Dalto!