Hevige strijd Dalto/Klaverblad Verzekeringen 3 en DSC 3

De punten bleven in Driebergen en de overwinning was ruim

Zaterdag 10 september stond voor Dalto 3 de eerste competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander was niet geheel onbekend, DSC 3. Vorig seizoen was hier tweemaal nipt van verloren, dus het 3e was extra gemotiveerd om de punten in Driebergen te houden. Daarnaast was het ook nog eens het debuut voor trainer/coach Milo Valk.

De vakken voor deze wedstrijd waren als volgt. In de eerste aanval: Jorn, Carel, Ellen en Linde. In de eerste verdediging: Elmer, Mart, Quinty en Rhodé. De aanval startte sterk met twee goals uit twee aanvallen. Hierna vielen de goals redelijk verdeeld bij beide ploegen. Vlak voor rust lukte het het 3e nog om een gat van vijf te slaan (9-4), waarna DSC nog een goal maakte. De ploegen gingen de rust in met een 9-5 tussenstand.

675A3753

Na de rust sloeg de wedstrijd om en werd het een vrij fysieke wedstrijd. Er werden harde duels uitgevochten tussen de ploegen. Gelukkig hielden spelers en coach van het 3e hun koppie er goed bij en konden zij de voorsprong vergroten. Aan de kant van Dalto gingen er veel kansen in die aan de kant van DSC uitbleven. Zo kon het 3e de punten van de eerste competitiewedstrijd van het seizoen binnen hengelen. De eindstand was 18-7.

Dank voor de foto’s Carel Sr!

Goals: Carel (5), Ellen (4), Linde (3), Mart (2), Quinty (1), Kim (1), Elmer (1), Casper (1)

Quinty Schild

Foto’s: Carel Wielinga sr.